Elämäntaito: Kun Pekka Simojoki väsyi ja aikoi lopettaa, salaperäinen puhelinsoitto sai jatkamaan – ”hän sanoi, että Jumala käski soittaa Simojoelle” Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin

Helsingissä marssitaan antisemitismiä vastaan

 

Helsingissä järjestetään sunnuntaina 2.6. Elämän marssi -tapahtuma, jolla vastustetaan antisemitismiä ja osoitetaan tukea Israelille. Mukana on edustajia mm. Israelin parlamentista ja Helsingin juutalaisesta seurakunnasta.

Elämän marssi käynnistyy klo 15 Eduskuntatalolla avajaistilaisuudella, jossa puhuvat Israelin parlamentin, Knessetin, Christian Allies Caucus -ryhmän johtaja Josh Reinstein, Israelin Suomen-suurlähettiläs Dov Segev-Steinberg, Helsingin juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja Yaron Nadbornik ja rabbi Simon Livson, kansanedustaja, eduskunnan Israel-ystävyysryhmän pj. Peter Östman, Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry:n pj. Risto Huvila sekä Helsingin Elämän marssin koordinaattori Kari Teittinen. Lisäksi saksalaisen SS-miehen tytär Andrea Werth esittää tilaisuudessa juutalaisyhteisölle julkisen ja symbolisen anteeksipyynnön isänsä tekemisistä.

Marssi kulkee Mannerheimintieltä, Etelä-Esplanadin kautta Etelärantaan ja Tähtitorninmäelle 6.11.1942 natsien käsiin luovutettujen juutalaisten muistomerkille, missä on lyhyt päätöstilaisuus.

Sansa neliöb. 11.11.-10.12.

Elämän marssi ei ole poliittinen tapahtuma, mielenosoitus eikä evankeliointitilaisuus.

Tapahtuman järjestävät eri Israel-järjestöt yhteistyössä Helsingin juutalaisen seurakunnan sekä kristillisten seurakuntien ja yhdistysten kanssa.

Vastaliike kuoleman marsseille

Elämän marssi -liike syntyi Saksassa vuonna 2007 teologi, aktivisti Jobst Bittnerin ja hänen Charlotte-vaimonsa aloitteesta. Nimensä marssi sai toisen maailmansodan aikana vaelletuista ns. kuoleman marsseista, joille keskitysleirien vangit pakotettiin.

Elämän marssien tarkoitus on ollut kunnioittaa holokaustien uhrien muistoa ja pyytää natsien hirmutekoja anteeksi juutalaisilta, jotta kipeät asiat eivät enää kulkeutuisi synkkänä perintönä sukupolvelta toiselle. Marssien kautta halutaan nousta vastustamaan myös juutalaisvastaisuutta, joka nousee Euroopassa esiin 1930-luvun tavoin, kohdistuen nyt Israeliin.

– Kautta vuosituhansien juutalaisia, Jumalan valitsemaa kansaa, on vainottu. Meidän pitää sanoutua siitä irti, tehdä parannusta, pyytää anteeksi ja sen jälkeen toimia kaikin tavoin juutalaisten hyväksi kannustaen ja rohkaisten heitä, sekä rukoilla rauhaa Jerusalemille, kehottaa Elämän marssin koordinaattori Kari Teittinen.

Elämän marsseja on järjestetty jo yli 20 maassa ja lähes 400 kaupungissa ympäri maailmaa. Viime vuonna marssittiin Turussa, tänä vuonna marssitaan Helsingissä 2.6. ja Tampereella 18.8.

Lisätietoa: www.elamanmarssi.fi