Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Hengelliset syventymispäivät: ”Nostin oraakkelikortteja ja puhuin hengille, mutta nyt laulan Herralle”

 

Emma Huvila puhui Hengellisillä syventymispäivillä Soinin kirkossa. Kuva: Kai Lappalainen.

Emma Huvila vihkiytyi teini-iässä okkultismin saloihin ja koki ihmeitä. Kun hänen henkinen valmentajansa kääntyi kristityksi, myös Emma tarttui Raamattuun.

Suomen Raamattuopiston Hengelliset syventymispäivät alkoivat Soinin kirkossa tiistaina 20.8. Avaustilaisuudessa hengellisestä tiestään kertoi Soinissa syntynyt, Jyväskylässä muusikoksi opiskeleva Emma Huvila.

– Opin isäni äidiltä iltarukouksen, mutta riparilla päätin paaduttaa sydämeni. En ymmärtänyt, mitä ”Jeesus on Herra” tarkoitti, Huvila aloitti.

Parempi aviol. neliöb. 16.-22.9. (ilm.1/2)

Hän jatkoi olleensa kuitenkin myös isosena.

– Luin Raamattua, mutta en ottanut sanaa vastaan.

– Sitten siskoni esitteli minulle astrologiaa ja Tarot-kortit. Hän alkoi kuulla ääniä ja halusi kanavoida henkiä. Koimme, ettei elämä voi olla vain arkea, vaan piti olla jotakin syvempää. Okkultismi alkoi kiinnostaa.

Vuosia vierähti niissä merkeissä.

– Koimme ihmeitä, ostin kristalleja ja koin, että niissä on voimaa. Nostin oraakkelikortteja ja rituaaleja ja puhuin hengille.

Emma kertoi ”imaisseensa” samalla uuden maailmankuvan.

– Uskoin, että Raamattu on patriarkaalinen kontrolloinnin väline.

– Aloin palvoa vähän niin kuin itseäni ja luontoa. Koin, että se oli hauskaa ja antoi elämään merkitystä. Ajattelin, että kaikkien pitäisi meditoida ja tehdä traumatyöskentelyä ja saada ihmisyys kuntoon. Yritin tavallaan pelastaa maailmaa. Olin vegaani ja aidosti ahdistunut nuori, Emma kuvaili.

Kun Emman siskon vointi meni viime vuonna huonoksi, hälytyskellot alkoivat soida.

– Se pysäytti minut. Välimme olivat olleet jo monta vuotta sellaiset, että pelkäsin häntä ja hän oli minulle kuin kuollut.

– Viime kesänä minulla oli tuttava nimeltä Jaimy. Hän oli muistaakseni Etelä-Carolinasta ja tullut uskoon. Hän oli ollut henkinen valmentajani, Emma kertoi.

Kun Emma purki ahdistustaan Jaimylle valmennussessioissa videopuhelun välityksellä, tämä pani yllättäen gospelia soimaan taustalle.

– Puhelun jälkeen hän lähetti minulle raamatunkohdan, joka oli Matteuksen evankeliumin luvusta 11, jakeet 28-30.

Siinä kohdassa Jeesus kutsuu luokseen kaikkia ”työn ja kuormien uuvuttamia”.

– Se kolahti, mutta aluksi yritin sulkea sen pois mielestäni, koska en halunnut kuulla Jeesuksesta.

– Kuitenkin minulle tuli hirveä jano lukea Raamattua. Löysin vanhempieni vintiltä pikkuveljen rippiraamatun. Heti kun avasin sen, sieltä tuli päin pläsiä sellainen kohta, että aloin itkeä ja ymmärsin rikkoneeni Jumalaa vastaan, Emma kertoi.

Hän luki Raamattua monta päivää.

– Roomalaiskirjeen 1. luvun kautta ymmärsin evankeliumin ja annoin elämäni Jeesukselle.

– Siskoni oli tuolloin sairaalassa, kun mikään ei auttanut ääniin. Annoin hänelle Raamatun ja hän alkoi lukea sitä. Se oli kuin tutti suuhun pikkulapselle.

– Hänkin tuli uskoon pikkuhiljaa, eikä enää kuule ääniä. Myös meidän paras ystävämme on tullut uskoon ja monia muita näistä henkisistä piireistä.

Hengellisten syventymispäivien teema ”Jeesus on Herra” merkitsee Emmalle nyt ”maailman kalleinta asiaa”.

– Jeesus on lihaksi tullut Jumala, joka on kaiken luonut.

– Jumala on nyt johdattanut minut myös Lehtimäen pappilan gospelbändiin. Nyt laulan Herralle, ja hän on johdattanut minut myös tähän puhumaan.

Suomen Raamattuopiston Hengelliset syventymispäivät jatkuvat perjantaina Suomen Raamattuopistossa Kauniaisissa ja lauantaina sekä sunnuntaina Järvenpää-talossa. Tapahtuman ohjelma ja muut tiedot löytyvät täältä