Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Heränneet ruotivat körttikapinaa Lapualla

 

Herättäjä-Yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Hautala.

Herännäisyyden sisällä vaikuttava kriittinen liikehdintä on ruodittavana helluntain aattona 7. kesäkuuta Lapuan kristillisellä opistolla, jossa ”körttikapinalliset” kohtaavat puheenvuoroissa ja keskusteluissa Herättäjä-Yhdistyksen johtoa. Körttien kädenlyöntipäivä on yleisölle avoin seminaari, jonka tarkoituksena on pohjustaa hyvää keskusteluilmapiiriä heinäkuussa pidettäviä Lapuan herättäjäjuhlia varten. Liikkeen puheenjohtajalle Jukka Hautalalle kapinaliikkeen laajuus ja osittain sisältökin ovat vielä mysteeri.

”En osaa tällä hetkellä määritellä ilmiön merkitystä selkeästi. Toivon nyt runsaasti väkeä paikalle, jotta asia avautuu, ja saamme keskustella kipukohdista avoimessa ja rakentavassa hengessä”, Jukka Hautala sanoo tapahtuman tiedotteessa.

”Körttikapinalliset” ovat nostaneet keskusteluun suhtautumisen Raamattuun, Kristukseen, Siionin virsien uudistamistapaan sekä yhteiskunnallisuuden ja hengellisyyden painotuksiin liikkeen johdon linjauksissa ja julkikuvassa. Yhdistyksen johto on vastannut esitettyyn kritiikkiin mediassa sekä laajemmin kotisivuillaan.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Kädenlyöntipäivän järjestää Lapuan tuomiokirkkoseurakunta ja Lapua-Seura. Puheenvuorot on pyydetty puheenjohtaja Jukka Hautalalta sekä varapuheenjohtajalta, Turun piispa Kaarlo Kallialalta. ”Kapinallisten” ohjelmanjulistuksen esittää maanviljelijä Jouko Kukkonen. Kirjailija Minna Kettunen pohtii puheenvuorossaan, onko herännäisyydessä tilaa vapaalle rukoukselle, herätykselle ja uskoon tulemiselle. Körttiliikkeen ulkopuolelta puhujaksi on kutsuttu Kangasalan nuorisopastori Marko Sagulin. Päivän aikana varataan aikaa myös keskustelulle.

Lisää körttien kädenlyöntipäivästä voi lukea tästä linkistä.

Lue myös:

Körttiriveissä kannetaan huolta liikkeen linjasta