Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Heurekan tiloissa järjestettävä Aito avioliitto -tapahtuma puhuttaa

 

Tiedekeskus Heurekan tiloissa 28.3. järjestettävä Aito avioliitto –tapahtuma nosti esiin kysymyksiä Heurekan kannasta sukupuolineutraalia avioliittolakia kohtaan.

Aito avioliitto -yhdistyksen järjestämän tapahtuman mainoksessa luvataan seminaariin osallistuville mahdollisuus ostaa liput tiedekeskukseen puoleen hintaan. Tämä herätti keskustelua, ja Helsingin Setan Helsinki Priden tuottaja kirjoitti aiheesta avoimen kirjeen Heurekalle.

Heurekan toiminnanjohtaja Tapio Koivu vastasi kirjeeseen, ja vastine julkaistiin HeSetan sivuilla.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

”Heureka ei tue Aito avioliitto -yhdistyksen tapahtuman järjestämistä, eikä Heurekalla ole minkäänlaista roolia ohjelman sisällön osalta. Heurekalla ei ole mitään tekemistä yhdistyksen sanoman ja viestin kanssa ja tämän selventämiseksi haluamme todeta seisovamme samassa joukossa Tahdon! -kampanjan organisaatioiden kanssa ja tukevamme vahvasti lakia tasa-arvoisesta avioliittolaista”, vastineessa pahoitellaan.

Vastine aiheutti ”Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittoa” -Facebook-ryhmässä keskustelua siitä, onko Heurekalla oikeutta ottaa poliittisesti kantaa aiheeseen.

Heurekan vastine HeSetan tuottajan avoimeen kirjeeseen
Avoin kirje Heurekalle