Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Hillary Clinton käynnisti kampanjansa

 

Hillary Rodham Clinton, 67, ilmoittautui odotetusti Yhdysvaltain presidenttikampanjaan. Yhdysvaltain entinen ulkoministeri on ylivoimainen suosikki demokraattien ehdokkaaksi ensi vuoden presidentinvaaleihin.

IK-opisto neliöb. 16.-29.9.

Eliittikoulut käynyt ja juristiksi opiskellut Hillary Clinton kuuluu metodistikirkkoon. Metodismi on anglikaanisen kirkon sisällä syntynyt herätysliike. Yksinkertaistaen sen voi mieltää herätyskristilliseksi liikkeeksi helluntailaisuuden ja luterilaisuuden välimaastossa.

Hillary Clinton kertoo Tahtonainen-omaelämäkerrassaan, että hän kantaa käsilaukussaan ystäviensä antamaa pientä kirjaa, joka on täynnä Raamatun sitaatteja. Tätä kirjasta hän lukee, kun kaipaa lohtua tai rohkaisua.

Hänen suosikkisiteerauksensa on metodistikirkon perustajan John Wesleyn viisaus: ”Tehkää niin paljon hyvää kuin voitte, kaikin keinoin joilla voitte, kaikin tavoin joilla voitte, kaikille ihmisille joille voitte ja niin kauan kuin voitte.”

Hillary Clinton on entisen presidentin Bill Clintonin puoliso. Hän pyrki demokraattien presidenttiehdokkaaksi jo vuonna 2008, mutta hävisi esivaalissa nykyiselle presidentille Barack Obamalle.

Käyntiin pyörähtäneen kampanjansa yhteydessä Clinton on kertonut haluavansa olla tavallisten amerikkalaisten puolustaja. Hänen odotetaan keskittyvän kampanjassaan muun muassa taloudelliseen tasa-arvoon, Helsingin Sanomat kertoo.