Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Historian ensimmäiset Glow Gospel Awards -palkinnot jaetaan Glow Festivalin yhteydessä – Katso ehdokkaat

 
Kuvassa on Johanna Vauto, jolla on vaalea polkkatukka, mustat, kapeat housut, valkoiset lenkkarit ja vaaleanpunainen pitkähihainen paita. Hän seisoo Nokia Arenan sisäänkäynnin edessä harmaalla kivetyksellä.

– Haluamme nostaa gospelmusiikin tekijöitä ja antaa ikään kuin julkisen kiitoksen, kertoo tapahtuman tuottaja Johanna Vauto Glow Gospel Awardsin jakamisen taustoista. Siltala/Rihheemiphotography

Glow Festival juhlii suomalaista gospelmusiikkia isosti lauantaina 24.8 Tampereella, Nokia Arenalla. Historian ensimmäisessä Glow Festivalissa jaetaan myös ensimmäiset Glow Gospel Awards -palkinnot.

Glow Gospel Awards -palkintojen kautta halutaan antaa tunnustusta gospelkulttuuriin vaikuttaneille ja hengelliselle musiikille omistautuneille henkilöille ja tahoille. Palkintoja jaetaan viidessä eri kategoriassa, jotka ovat vuoden musiikintekijä, vuoden biisi, vuoden gospeltunnustus, tulevaisuuden suunnannäyttäjä ja elämäntyöpalkinto. Voittajat julkistetaan lauantaina 24.8 Glow Festivalilla.

Tämän vuoden ehdokkaat ovat:

Parempi aviol. neliöb. 16.-22.9. (ilm.1/2)

Vuoden musiikintekijä

Ida Elina
Jari Kekäle
Make Perttilä
Ossi Mäki-Reini

Vuoden biisi

Eve & Ossi, Sielläkin

Immanuel, El Shaddai

Pro Fide, Syliin
Tommi Kalenius ja Jari Kekäle, Jerusalem 

Vuoden gospel-tunnustus

Inna Vintturi, Tuomasmessun musiikkivastaava
Jan-Erik Lindqvist, Finngospelin perustaja
kls., Yhtye
Juha ”Murkku” Merikallio, Ääniteknikko

Tulevaisuuden suunnannäyttäjä

Henna-Maria Harju, Gospelmuusikko
Beige, Artisti, Infinite Recordsin toiminnanjohtaja
Imboys, Immanuelin taustalle aikanaan syntynyt liike ja vaatebrändi
Juhani Tikkanen, Laulaja-lauluntekijä

Lisäksi jaetaan elämäntyöpalkinto. Sen saaja julkistetaan Glow Festivalilla lauantaina 24.8.

Palkintojen saajat valitsee raati, johon kuuluu Lasse Sakara, Glow´n taiteellinen johtaja, Antti Suonio, Radio Dein Musiikkipäällikkö, Jari Kupiainen, Glow´n johtoryhmän jäsen, Jaakko Kämäräinen, muusikko, Miika Luomaranta, Puisto Live, Anssi Tiittanen, Aikamedia ja Johanna Vauto, Glow´n tuottaja, Ohjelmatoimisto Kristalli.

– Gospelmusiikin parissa on kautta aikojen vaikuttanut sellainen ilmiö, että sitä tehdään kutsumuksesta ja paljon myös vapaaehtoispohjalta. Monet aikansa pioneerit, bändit ja artistit ovat omistaneet kymmenien vuosien elämäntyönsä tämän kulttuurin luomiseen. Nyt haluamme nostaa näitä tekijöitä ja antaa ikään kuin julkisen kiitoksen, kertoo tapahtuman tuottaja Johanna Vauto.