Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Hoivakoti kuntoon -kampanja haastaa parantamaan vanhainkotien arkea

 

Hoivakoti kuntoon -kampanja tekee vanhainkodissa asumisesta mukavampaa.

Ylen Hoivakoti kuntoon -kampanja haastaa osallistumaan vanhustyön vallankumoukseen. Tarkoituksena on piristää laitoksissa asuvia vanhuksia pienillä hyvillä teoilla, jotka voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #hyväteko.

Vanhustyön muutoskampanja on lähtöisin Somerolta, hoivakoti Tervaskannosta. Syksyllä Yle TV1 -kanavan A-Studio-ohjelma seurasi kyseisen vanhainkodin arkea, kun sinne marssi kolme valmentajaa vallankumouksellisine ajatuksineen. Ohjelmassa tavoitteena on hakea ratkaisuja vanhustyön tavallisiin arjen esteisiin ja ongelmiin.

Vanhustyön vallankumous

Tv-ohjelman myötä käynnistettiin sosiaalisen median kampanja. Kampanjalla on kotisivut, Facebook-ryhmä sekä oma tunniste, #hyväteko. Tällä hetkellä mukana on 508 hoivakotia ja #hyväteko-merkittyjä julkaisuja löytyy runsaasti niin Facebookista, Instagramista kuin Twitteristäkin.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

Kampanjan kotisivuilla esitellään osallistumissäännöt, valmentajat ja jo jaetut hyvät teot. Sivusto myös antaa ihmisille ja hoivakodeille ohjeita ja tehtäviä toteutettaviksi. Sivuilta löytyvän kartan avulla näkee koko Suomen kaikki mukana olevat hoivakodit ja hakutoiminnolla voi etsiä oman paikkakuntansa hoivakodit.

Lähde: Yle