Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

”Homo- ja lesbovanhemmuus heikentää lapsen elämänlaatua”

 

(kuva:sxc.hu)

Tutkittaessa 3000 perheen elämänlaatua, parhaita tuloksia mitattiin perheissä, joissa lapset elivät isänsä ja äitinsä kanssa.

Teksasin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan homo- tai lesboparien kasvattamat lapset pärjäävät elämässään heikommin kuin heteroavioparien lapset. Asiasta uutisoi Washington Times.

Elämänlaadun ero korostui eniten verrattaessa samaa sukupuolta olevien vanhempien kasvattamia lapsia lapsiin, joiden isä ja äiti olivat tutkimushetkellä edelleen yhdessä.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Tutkimuksen otanta oli lähes 3 000 18-39-vuotiasta henkilöä. Heistä 175 oli lesbovanhempien ja 73 homovanhempien kasvattamia. Henkilöiden hyvinvointia tutkittiin 40 eri kategoriassa, joista keskimäärin yli puolissa havaittiin selkeä yhteys homo- ja lesbovanhemmuuden ja lasten keskimääräistä huonomman elämänlaadun välillä.

Aiheesta on tehty Yhdysvalloissa aiemminkin tutkimusta, jossa erot hetero- ja homoliittojen välillä eivät ole yhtä selkeitä, tai esittävät homovanhemmuuden jopa vahvuutena verrattuna heterovanhemmuuteen.

Washington Times siteeraa erityisesti Yhdysvaltojen Psykologisen Säätiön taannoista tutkimusta, jota tosin on arvosteltu liian pienestä otannasta ja siitä, että tutkimuksen piirissä oli lähinnä ”terveiden, valkoisten ja koulutettujen” lesboäitien lapsia.

Lue Washington Timesin juttu tästä.