Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Ida Bois ottaa kantaa musiikillaan ISIS-järjestön toimintaan

 

Ida Bois uskoo musiikin maailmaa muuttavaan voimaan. Kuva: Anton Sucksdorff ©

Uuden Musiikin Kilpailussa 2015 Kumbaya-biisillä esiintynyt gospelartisti Ida Bois julkaisi keskiviikkona 1.4. kenties vuoden puhuttelevimman biisin. Uutukainen kappale kertoo ISIS-järjestön vainoamista kristityistä.

Nassara (Vain säälistä vapisen) syntyi artisti Ida Boisin pohtiessa, miksi ISIS-järjestö haluaa tuhota Nassaraksi kutsutun ikivanhan irakilaisen kristillisen yhteisön viimeiseen mieheen ja naiseen. Kappale voidaan tulkita myös yleiseksi ihmisoikeuksia puolustavaksi puheenvuoroksi nuorelta muusikolta.

Uusi kappale kertoo karusti ja kaunistelematta siitä, miten ISIS-järjestö vainoaa kristittyjä. Lohduttomien säkeistöjen sanoitus kuvailee, miten kristittyjä haetaan kotoaan pahoinpideltäviksi ja surmattaviksi. Kertosäe kuitenkin muistuttaa, että sielua ei voi viedä, sillä se kuuluu jo Jeesukselle: ”Ota mitä vaan vaikka ruumiini / sieluni kuuluu toiselle. / Leikkaa paloiksi tai polta poroksi / sieluni palaa toiselle. / Sinua pelkää en / vain säälistä vapisen.” Vastaus vihaan ei ole viha vaan sääli.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

UMK15:ssa hyväksi havaittu yhteistyö jatkuu

Kappaleen sovituksen on tehnyt UMK15-kisabiisin myös sovittanut Kalle Mäkipelto. Nassara-biisissä on mukana feattaamassa Immanuelista tunnettu Mikaveli, joka on osallistunut Boisin ohella myös sanoitusprojektiin. Kappaleeseen on myös tehty musiikkivideo, jonka on kuvannut ja editoinut Henri Saranpää. Toistaiseksi katselukertoja YouTubessa julkaistulle videolle on kertynyt pitkälti toista tuhatta.

Ida Bois omien kotisivujensa mukaan urbaania poppia tekevä singer-songwriter, joka uskoo musiikin maailmaa muuttavaan voimaan. Ida Bois on julkaissut kolme pitkäsoittoa: Ida (Päivä, 2006), Risteys (Aikamedia, 2009) ja Tarinoita meistä kaikista (Aikamedia, 2013). Tällä hetkellä Ida työstää lisää musiikkia tuottaja Kalle Mäkipellon kanssa, joka siis on ollut mukana tekemässä sekä kilpailubiisi-Kumbayaa että uutta biisiä Nassaraa.

Linkki biisin musiikkivideoon