Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Inkerin kirkon Novosibirskin asukaskoti paloi maan tasalle

 

\”Puolimatkan koti\” tuhoutui täysin. Kuvan välitti Juha Saari

Venäjällä Novosibirskissa sijaitseva Inkerin kirkon kuntoutuskoti vapautuneille vangeille paloi maan tasalle kuudes helmikuuta yöllä. Palo sai alkunsa sähköjohdon oikosulusta. Inkerin kirkon nimiin ostettu ”Puolimatkan koti” oli siunattu käyttöön viime marraskuussa.

– Jumalan kiitos henkilövahingoilta säästyttiin. Talossa asui kymmenen vankilasta vapautunutta. Asukkaat pelastuivat kovaan pakkaseen yöpuvuissaan. Osalla paloi kaikki. Dokumentit, vaatteet ja vähäiset säästöt, Siperian rovastikunnan pastori Juha Saari kertoo. Asukkaat ovat tilapäismajoituksessa Novosibirskin kirkolla.

Juha Saari kertoo, että talo oli vakuutettu täydestä arvostaan, mutta korvausten saaminen voi kestää pitkään. Taloa lämmitettiin lähinnä puilla, eikä sitä oltu vielä liitetty kaasuverkkoon.

– Talon asukkaat asuvat nyt Novosibirskin kirkolla. Mutta meidän täytyy luonnollisesti löytää heille vuokra-asunto tai talo asua. Tarvitsemme kipeästi taloudellista apua, Juha Saari kertoo.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Takaisku vankilatyölle

Saaren mukaan tulipalo on kova takaisku Inkerin kirkon vankilatyölle, jota on tehty pitkäjänteisesti ja uskollisesti jo kymmenen vuotta.

– Erityisesti vankilatyöntekijä diakoni Vjadseslav Ostanin tarvitsee rukoustukea. Hän on pannut taloon valtavasti työtä, Saari kertoo.

– Tarvitaan rukoustukea ja taloudellista tukea. Kellarista löytyi rakennuksen jäähdyttyä sammutusveden seasta kolme säkkiä perunoita. Muuten myös talven ruokavarastot tuhoutuivat.

Talo vapautuvien vankien kuntoutuskodiksi siunattiin käyttöön viime vuoden marraskuussa. Asukkaiden voimin kunnostettuun taloprojektiin oli saatu apua Ruotsista Ljus i Öster -järjestöltä, Kansanlähetykseltä sekä yksityisiltä henkilöiltä.