Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Israelilaismoshavin saama tuomio lesboparin syrjinnästä vahvistettiin

 

Yad Hashmona sijaitsee Jerusalemin ja Tel Avivin välissä. Kuva: Wikimedia Commons

Kristillinen työkommuuni ei olisi saanut kieltäytyä lesboparin hääjuhlan järjestämisestä, Jerusalemin piirituomioistuin päätti. Yad Hashmona -moshavi hävisi jutun pariskuntaa vastaan jo toisella oikeusasteella ja joutuu maksamaan parille tuntuvat korvaukset.

Yhteisö on ollut taloudellisissa vaikeuksissa alemman oikeusasteen tuomion jälkeen, kun Israel Today -lehden mukaan monet samaa sukupuolta olevat parit ovat yrittäneet päästä järjestämään häänsä moshavissa. Välttääkseen uudet syrjintäsyytökset Yad Hashmonah joutui lopettamaan juhlapalvelunsa.

Israelissa Jerusalemin piirituomioistuin on vahvistanut messiaanisten juutalaisten ja evankelisten kristittyjen Yad Hashmona -moshavin alemmassa oikeusasteessa saaman syrjintätuomion. Yhteisö sai tuomion toissa vuonna siitä, että se ei suostunut järjestämään hääjuhlaa eräälle lesboparille.

Tuomion seurauksena Yad Hashmona joutuu maksamaan parille lähes 20 000 euroa vahingonkorvausta ja oikeudenkäyntikuluja.

Kirkkorekry neliöb. 11.-24.11.

Jo aiemmin yhteisö joutui lopettamaan tilaisuuksien järjestämispalvelunsa, mikä on aiheuttanut sille suurta taloudellista vahinkoa. Asiasta uutisoineen Israel Today -lehden mukaan myös useat muut homoseksuaalisuuden harjoittajat olivat pyrkineet järjestämään tilaisuuksiaan yhteisön alueella, jotta ne yhteisön kieltäytyessä voisivat vaatia korvauksia oikeudessa.

Moshavin hallintosihteerin Ayelet Ronen mukaan he eivät vihaa homoseksuaaleja tai lesboja. Rone sanoo, ettei kristillinen yhteisö kuitenkaan voi järjestää tapahtumia, jotka edistävät Jumalan sanan vastaista elämäntapaa.

Yad Hashmonan perusti joukko suomalaiskristittyjä vuonna 1971.

Lue Seurakuntalaisen aiempi uutinen moshavin saamasta alemmasta oikeustuomiosta täältä.