Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Janne Villa: Jalovaara johtaa yleisöään harhaan

 

Hengellinen väkivalta -kirjan kirjoittajan, toimittaja Janne Villan mukaan parantajasaarnaaja Pirkko Jalovaara jatkaa yleisönsä harhaanjohtamista. Jalovaara kommentoi radio-ohjelmassaan 19.4. Radio Deissä huhtikuun Askel-lehdessä julkaistua Villan artikkelia.

– Tässä väitetään että piispa Jari Jolkkonen ei ole edes keskustellut Jalovaaran kanssa. Kuka näin sanoo? Kuka näin väittää? Ainakin puolitoista tuntia, yli tunnin olen keskustellut Jari Jolkkosen kanssa. Miksi ihmeessä haluatte antaa tällaista käsittämätöntä tietoa? Painaa alas. Mustamaalata. Mitä tämä on? Älkää puhuko tai kirjoittako sellaista, mikä tulee Jumalan edessä paljastetuksi. Olemme Jumalan edessä. Ja se mitä tänäänkin puhun ja teen, todella teen Jumalan edessä, Jalovaara sanoi ohjelmassaan.

Askel-lehden artikkelissaan Janne Villa palaa Ylen MOT-ohjelmaan, jossa Jalovaara väitti piispa Jari Jolkkosen antaneen siunauksen hänen Kuopiossa pidettävälle tapahtumalleen. Villa kirjoittaa artikkelissaan: ”Piispa Jari Jolkkonen kommentoi (Kotimaa24.fi 26.2.2013), ettei hän ole edes keskustellut Jalovaaran kanssa.”

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Kotimaa24:lle antaman kommenttinsa mukaan piispa ei ollut antanut lupaa Kuopiossa järjestettävään tilaisuuteen vaan päinvastoin lähettänyt kirkkoherralle kirjeen, jossa arvioi kriittisesti julistusta, jossa sairauksia selitetään henkivalloilla. Kallaveden kirkkoherra perui sittemmin tilaisuuden.

Piispa Jari Jolkkonen itse vahvistaa Seurakuntalaiselle, ettei hän ollut keskustellut Pirkko Jalovaaran kanssa ennen 25.2. esitettyä MOT-ohjelmaa lainkaan.

– Olen käynyt yhden puhelinkeskustelun Pirkko Jalovaaran kanssa 28.2.2013 asiallisessa hengessä. Lisäksi olen lukenut yhden hänen kirjansa ja kuullut yhden hänen puheensa 1990-luvun puolessa välissä. Tarkkaa vuosilukua en muista. Tässä ovat kaikki yhteydet ja kokemukset, piispa kommentoi.

Janne Villa ihmettelee, miksi Jalovaara yhä jatkaa MOT:n haastattelussa aloittamaansa valehtelua, johon hän sotkee uudelleen jopa Kuopion piispan.

– Aiemmin Jalovaara jäi jo kiinni haastattelussa (Seurakuntalainen.fi 27.2.) esittämästään raskaasta ja virheellisestä syytöksestä, että MOT olisi väärentänyt ääniraidan Kallion kirkosta. On sinänsä ovela temppu soittaa piispalle muutaman päivää MOT:n jälkeen, jolloin voi sanoa medialle ja yleisölle sittenkin puhuneensa piispan kanssa. Itse asiaa tämä ei kuitenkaan muuta miksikään. Jalovaara valehteli MOT:n toimittajille ja katsojille.

– Radio Dein ohjelmassaan 19.4. Jalovaara syyttää nyt vuorostaan minua virheellisen tiedon antamisesta ja mustamaalaamisesta. Samalla kertaa kyseenalaiseen valoon joutuvat myös Askel-lehti ja Kotimaa24-uutisfoorumi, jotka kertoivat asiasta piispa Jari Jolkkosen antamaan tietoon pohjautuen, Villa kommentoi.

Toimittajien leimaaminen ja mustamaalaaminen kristillisellä radiokanavalla on Villan mielestä hyvin huolestuttavaa, varsinkin kun väitteiden esittäjänä on uskonnollinen auktoriteetti, jolla on laaja kannattajajoukko. Väärien tietojen korjaaminen on myöhemmin mahdotonta kaikille kuulijoille.

– Erityisen hämmästyttävää on, että saarnaaja Pirkko Jalovaara ottaa vääristelevien väitteidensä tueksi itsensä Jumalan, jonka nimeä ei tulisi turhaan lausua varsinkaan näin harhaanjohtavassa tarkoituksessa, Villa huomauttaa.