Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Jari Jolkkosesta Kuopion piispa

 

Piispainkokouksen pääsihteeri, TT Jari Jolkkonen, 41, on valittu Kuopion hiippakunnan seuraavaksi piispaksi. Hän sai tänään pidetyn piispanvaalin toisella kierroksella alustavien laskelmien mukaan 416 ääntä.

Vastaehdokkaan, professori, TT Miikka Ruokasen, äänimäärä oli 207.

Hiippakunnan tuomiokapituli vahvistaa äänimäärät illan istunnossaan.

Vaalin äänestysprosentti oli 93,9. Äänioikeutettuja maallikkoja ja pappeja Kuopion vaalissa oli yhteensä 672.

Uusi valittu piispa pitää tiedotustilaisuuden tänään maanantaina 20.2. klo 15.30 Kuopion tuomiokapitulin istuntosalissa. Tiedotustilaisuudessa paikalla ovat myös Kuopion nykyinen piispa Wille Riekkinen sekä Miikka Ruokanen.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Jolkkonen aloittaa virassaan toukokuun alussa, jolloin piispa Riekkinen siirtyy eläkkeelle. Uusi piispa vihitään virkaansa Kuopion tuomiokirkossa sunnuntaina 6.5.2012.

Ilomantsissa syntyneestä Jari Jolkkosesta tulee Kuopion hiippakunnan seitsemäs piispa. Jolkkonen on aiemmin toiminut muun muassa Helsingin yliopiston tutkijana ja dosenttina sekä Helsingin hiippakunnan piispan teologisena sihteerinä. Nykyisessä tehtävässään piispainkokouksen sihteerinä hän aloitti vuonna 2007. Jolkkonen on naimisissa pastori Hanna Vasiljevin kanssa ja heillä on viisi lasta.

Kuopion hiippakunta on perustettu vuonna 1939, ja se käsittää Keski- ja Pohjois-Savon, Kainuun sekä lähes koko Pohjois-Karjalan. Hiippakunnan alueella on kaikkiaan 55 seurakuntaa.

 
Artikkelibanneri perussanoma