Global Leadership Summit -johtajuuskonferenssi (GLS) sai hyvän vastaanoton Seinäjoella, jossa se järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa.
”Kuka sinä olit, ennen kuin kukaan kertoi sinulle, kuka sinun kuuluu olla?” kysyy johtajuusvalmentaja Jo Saxton puheessaan kansainvälisessä GLS-johtajuuskonferenssissa.
GLS-konferenssi kerää tänäkin vuonna yhteen noin 500 000 osallistujaa yli 135 maasta, kun se järjestetään yhteensä yli 800 paikkakunnalla ympäri maailmaa. Suomessa konferenssi toteutetaan videotaltiointien kautta, mikä saattaa aluksi tuntua vieraalta mutta tuntuu unohtuvan ensimmäisten rupeamien jälkeen, kun lavalle astelee toinen toistaan inspiroivampia puhujia. Silloin huomio siirtyy muistiinpanojen tekemiseen tapahtuman virallista työkirjaa hyödyntäen. Pian salista kuuluukin samaistuvaa naurua, kun tutkija Jason Dorsey vitsailee puheensa alussa ikäluokkien erilaisista tavoista kommunikoida työyhteisöissä ja toisinaan ikäluokkien vaikeuksista ymmärtää toistensa viestintää. Yleisö taputtaa mukana, ja ilmapiiri on rentoutunut ja välitön.
Global Leadership Summit (GLS) on kansainvälinen johtajuuskonferenssi, joka on suunnattu sekä yritysmaailmassa että seurakunnissa vaikuttaville johtajille. Yhdysvalloissa perustetun LifeChurch-seurakunnan johtavan pastorin Craig Groeschelin mukaan ainutlaatuista konferenssissa onkin juuri se, että sekä pastoreilla että yritysmaailman ihmisillä on mahdollisuus oppia toisiltaan johtamisesta ja arjessa vaikuttamisesta. Suomessa GLS-konferenssin järjestävänä tahona toimii eri seurakunta- ja järjestötaustoista koostuva ohjausryhmä, jonka lisäksi mukana on satoja vapaaehtoisia. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna Suomessa Helsingissä, Tampereella ja ensimmäistä kertaa myös Seinäjoella.
GLS Avaruuden pääkaupunkiin
Vierailevat puhujat edustavat omaa eritysalaansa. Tämän vuoden luennoitsijoina nähdään muun muassa The Table Group -konsulttiyrityksen perustaja ja menestyskirjailija Patrick Lencioni, eturivin yhteiskunnallinen yrittäjä Liz Bohannon, Hollywood-tuottaja ja Franklin Entertainment -yrityksen toimitusjohtaja DeVon Franklin sekä seikkailija ja televisio-ohjelman isäntänä tunnettu Bear Grylls. Global Leadership Network kuvaa nettisivuillaan näykseen olla varustamassa kristittyjä ja seurakuntia johtajuudessa, jotta he ja ne voisivat vaikuttaa yhä vahvemmin maailmaan omilla asuin- ja toiminta-alueillaan. Näky kulminoituu tapahtuman jokaisessa puheessa, sillä viesti on selvä: jokainen voi vaikuttaa iästään, sukupuolestaan tai kokemuksensa määrästä riippumatta.
Seinäjoen GLS-konferenssi järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa vapaaseurakunnan vuosi sitten valmistuneissa tiloissa konferenssikeskus Valkeassa, joka keräsikin useilta osallistujilta myönteistä palautetta tilojen toimivuudesta. Suomessa on herätty viime vuosikymmenien aikana vastuunkantajien johtajuuskoulutusten tarpeeseen. Siksi useat johtavassa asemassa olevat pastorit ja johtajat ovat tottuneet osallistumaan erilaisiin johtajuusseminaareihin. Herääkin kysymys: mitä annettavaa Seinäjoella järjestettävällä GLS-johtajuuskonferenssilla on? Kuinka GLS pystyy erottautumaan kokemuksena muista johtajuuskoulutusta tarjoavista tahoista?
Uskon GLS:n tulevaisuuteen erityisesti Seinäjoella siksi, että kaupungin yrittäjähenkisyys on luonnollinen jatkumo inspiroivalle johtajuuskonferenssille. Tänäkin vuonna osallistujina oli monia yrittäjiä sekä ihmisiä, jotka työskentelevät paikallisen yrityksen tehtävissä. Vuonna 2018 Seinäjoen kaupungin markkinointiviestintä lanseerasi Seinäjoella Avaruuden pääkaupunki-konseptin, jolla kuvataan yksinkertaisesti Seinäjoen maantieteellistä avaruutta ja tilaa sanan kaikissa merkityksissä: tilaa on kaikelle hyvälle. Enkä epäile hetkeäkään, etteikö tilaa olisi myös hyvälle johtajuuskonferenssille.
Kahden päivän elämää muuttava matka
Nostaisin suurimmaksi anniksi ehdottomasti tapahtuman innostavan luonteen, joka valaa uskoa ja rohkeutta johtaa ennen kaikkea Jumalalta saatu näky edellä. Tapahtuma ei ainoastaan keskity antamaan työkaluja johtajuuteen, vaan ennen kaikkea voimaannuttaa johtajia ja tarjoaa upean mahdollisuuden verkostoitua eri kirkkokunnista tulevien kollegoiden kanssa. Päivät ovat intensiivisiä, mutta ehkäpä juuri siinä piilee vastaus kysymykseen, mikä tekee konferenssista ainutlaatuisen. Kun viimeinen tilaisuus on loppunut, tunnelma on jo hiukan haikea. Yhdessä on kuljettu kahden päivän aikana kenties monien elämää muuttava matka.
Kotiin lähtiessä olo ei kuitenkaan tunnu yksinäiseltä, sillä vaikka johtajantehtävä on toisinaan yksinäinen, konferenssin jälkeen muistaa jälleen, ettei todellisuudessa ole yksin.
Kun viimeinen puhe päättyy ja ihmiset nousevat pastori Craig Croeshelin pyynnöstä seisomaan, muistaa konkreettisesti, että vierellä seisoo joukko samassa rintamassa kulkevia ihmisiä, jotka kantavat sydämellään suurta näkyä olla rakentamassa yhä kukoistavampia yhteisöjä. Ja silloinkin jos liekki on jo sammumaisillaan, on vierellä joku muistuttamassa yhä näystä, jonka Jumala laski sydämelle kenties jo vuosikymmeniäkin sitten — muistuttamassa, että matkaa on kutsuttu tekemään ennen kaikkea yhdessä, pitäen mielessä että jokainen meistä voi vaikuttaa olemalla osana Jumalan suurta suunnitelmaa.
Kirjoittaja toimi Seinäjoen GLS-konferenssin juontajana