Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Jolkkonen: ”Seurakunnasta koti tunnustaville ja tunnusteleville”

 

Kuopion hiippakunnan seuraavaksi piispaksi valittu Jari Jolkkonen sanoi tiedotustilaisuudessaan 20.2.2012 olevansa kiitollinen kutsusta piispan virkaan.

– Haluan toimia luottamuksen ja yhteyden rakentamiseksi Kuopion hiippakunnassa ja koko kirkossa. Toivon, että seurakunnasta voisi tulla rakas koti kaikille, niin rohkeasti tunnustaville kuin arasti tunnusteleville, Jolkkonen sanoi.

Jari Jolkkonen pitää tärkeänä sitä, että kirkkona ”huolehdimme rikkaasta jumalanpalveluselämästä, autamme kärsiviä, puolustamme lasten kasvurauhaa ja osallistumme suomalaisen yhteiskunnan rakennustalkoisiin. Silloin toimimme Jumalan käsinä ja jalkoina maailmassa. Tähän tehtävään haluan kutsua kaikkia.”

Jolkkonen muistutti myös, että jokainen kaipaa Jumalan armahtavia kasvoja.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

-Uskonkin, että kirkko palvelee parhaiten ihmisiä olemalla rohkeasti oma itsensä. Usko Jumalaan ja rakkaus lähimmäiseen antavat voimaa elää myös vastoinkäymisissä.

Tiedotustilaisuudesta raportoi Kirkon tiedotuskeskus.

 
Artikkelibanneri perussanoma