Koulujen joulujuhlien kristillisyys sai mennellä viikolla aikaan keskustelua myös poliittikkojen kesken. Sanomalehti Keskisuomalainen uutisoi, että opetusministeri Henna Virkkunen joutui torstainan eduskunnan kyselytunnilla rauhoittelemaan, ettei kouluissa ja päiväkodeissa tarvitse luopua vanhoista jouluperinteistä.
-Kristillinen perinne on tärkeä osa suomalaista yheiskuntaa ja joulunviettoa, mutta vanhemmille on kerrottava hyvissä ajoin siitä, jos koulussa on kristillisiä joulujuhlia. Näin he voivat ottaa kantaa siihen, ovatko heidän lapsensa mukana osallistumassa tai esiintymässä, Virkkunen sanoi.
Kansanedustaja Päivi Räsänen puolestaan lausui julki niiden vanhempien huolen, jotka eivät olisi valmiita luopumaan Enkeli taivaan -virrestä tai joulukuvaelmasta.
Asian tiimoilta tuohtumuksensa esitti myös kokoomusjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen. Hänen mielestään koululla on oikeus ja velvollisuus siirtää suomalaista jouluperinnettä eteenpäin. Katainen sanoi olevansa huolissaan siitä, että väärin ymmärretty suvaitsevaisuus kääntyy vielä itseään vastaan.
-Monet rupeavat miettimään, kuka on syyllinen siihen, että meidän lapset eivät saa koulussa enää laulaa joululauluja. Ja sitten sitä syyllistä etsitään maahanmuuttajista, että nekö tässä on esteenä, Katainen kysyi.
Yksi virsi koulun kevät- tai joulujuhlissa on Opetushallituksen antaman linjauksen mukaan osa kulttuuriperintöä, ei uskonnonharjoittamista. Pekka Iivonen Opetushallituksesta kertoo myös, että uskonnonvapauslainsäädäntöön vedoten ei voi olla pois koulun joulujuhlasta silloin, kun kyseessä on opetuksen päätösjuhla. Jouluhartaudesta sen sijaan voi jäädä pois.