Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Jouni Sipilä: Miten hyvä tiimi rakennetaan

 

Jouni Sipilä toimii MTV Uutisissa Huomenta Suomen vastaavana tuottajana.

Yksi elämän suuri tarkoitus on elää toisten ihmisten kanssa ja heitä varten. Yhteinen tavoite voidaan määritellä tiimin kesken. Tiimityön onnistumiseen tarvitaan sitoutumista yhteiseen päämäärään, keskinäistä luottamusta ja hyväksymistä.

Elämässä taitaa yleensäkin olla enimmäkseen kyse tiimityöstä. Yksi elämän suuri tarkoitus on elää toisten ihmisten kanssa ja heitä varten. Oma työurani on sujunut aika vahvasti tiimityön parissa erilaisissa ryhmissä. Joskus yhteinen tavoite tekemiselle on määritelty tiimin kesken, joskus se on ollut enemmän ulkopäin ohjattua. Tiimityön onnistumisen avaimina pitäisin yhteistä päämäärää, siihen sitoutumista sekä keskinäistä luottamista ja hyväksyntää.

Omassa työssäni MTV:n Huomenta Suomessa yhteinen tavoitteemme on rakentaa kiinnostava, monipuolinen, ajankohtaisiin teemoihin ja puheenaiheisiin teemoihin tarttuva aamulähetys. Kun lähetysaikaa on reilun vuorokauden verran viikossa ja se tehdään pienellä porukalla, kaiken on sujuttava, etenkin tiimityön. Tiimillä on oltava selkeä ja jaettu tavoite. Kaikkien tulee tietää, mihin suuntaan pyritään. Luottamus syntyy siitä, että jokainen saa vastuuta mutta myös tukea tarvittaessa. Olen nähnyt monen nuoren toimittajan kasvavan silmissä, kun hänen tekemisiinsä on luotettu ja vastuuta on kasvatettu. Virheitä tulee kaikille, mutta usein niistä oppii parhaiten.

IK-opisto neliöb. 16.-29.9.

Luottamus syntyy siitä, että jokainen saa vastuuta mutta myös tukea tarvittaessa.

Töissä saa olla myös mukavaa. Elämä on usein mainettaan hauskempi keikka. Itselleni on suotu Maikkarilla tiimi, josta olen aidosti iloinen ja ylpeä.

 

Kirjoitus on julkaistu Parikanniemen Kontti -lehdessä elokuussa 2024.