Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Jukka Leppilammen mukaan Jeesus kuuluu rock-klubeille

 

Jukka Leppilammen mukaan elämme ajassa

Muusikko Jukka Leppilampi haluaa viedä hengellisen musiikin, sinne minne se kuuluu. Hän on yksi huomenna Helsingissä järjestettävän Jeesus valloittaa Tavastian –konsertin esiintyjistä.

Pitkän linjan laulaja-lauluntekijä Jukka Leppilampi on noussut Tavastian lavalle aiemminkin, mutta sunnuntain konsertti on poikkeuksellinen.

– Meitä yhdistää tässä projektissa se, että kaikki laulaa ikään kuin oman ”Minun Jeesus-lauluni” -kappaleensa. Jeesus on konsertin keskiössä, ja hän on laulujen todellinen yhteinen nimittäjä, Leppilampi kertoo. Hänen lisäkseen konsertissa esiintyy viitisentoista artistia, muun muassa Riki Sorsa, Jippu ja Kari Peitsamo.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Projektin pääkoordinaattorina toiminut Leppilampi ei näe ristiriitaa hengellisen musiikin ja sekulaarin ympäristön yhdistämisessä ja toivoo formaatin leviävän tulevaisuudessa myös muihin kaupunkeihin. Hänen mukaansa tällaisen projektin kautta syntyy ”aidosti sellaista musiikkia, jota voi kutsua gospelmusiikiksi”.

– Tämä on se kulttuuri ja ympäristö, missä olen elänyt. Nyt tänne tullaan vain vähän erilaisen otsakkeen alla ja Jeesuksen kanssa. Tuntuu, että asiat kohtaavat, niin kuin niiden pitääkin. Nyt me oikeasti menemme sinne, minne kuulumme ja missä meidän kuuluu vaikuttaa.

Jeesus inspiroi ja leimaa

Konserttikuvauksen mukaan sunnuntai-iltana ”pääosassa on musiikki, jota inspiroi Jeesus”. Artistikattauksen kokoamisesta huolehtinut Leppilampi kertoo suoruuden poikineen myös kieltäytymisiä.

– Olen kertonut, että Jeesus valloittaa Tavastian, lähdetkö mukaan? Osa on lähtenyt, osa ei.

Kieltäytymisen taustalla ovat pääosin imagokysymykset. Suomessa hengellisyyden leima ei ole aina mieluinen. Leppilampi haluaakin antaa hengellisyydelle ”uudet kasvot”.

– Siksi me olemme liikkeellä. Se, että rakastaa Jeesusta, on huikea juttu. Se vaikuttaa ja näkyy elämässä ja lauluissa. Näin syntyy hengellistä musiikkia.

– Me laulamme nyt Jeesuksesta. Sitä voi hyvällä syyllä kutsua gospelmusiikiksi, hän lisää.

Maailmantilanne korostaa hengellisyyttä

Leppilammen mukaan viimeiset vuodet ovat olleet murroksen aikaa kulttuurissamme. Hän näkee hengellisyyden lisääntyneen ja uskoon ja Jumalaan liittyvien teemojen olevan aiempaa enemmän tapetilla ja keskustelun alla. Leppilampi kertoo vierailleensa vastikään MTV:n Studio 55 -ohjelmassa, johon hänet kutsuttiin keskustelemaan aiheesta ”onko hengellisyys edelleen tabu?”.

– Elämme aikaa, jossa ihmiset havahtuvat, kiinnostuvat ja janoavat tietoa uskosta ja Jumalasta. Epävarma maailmantilannekin pysäyttää ajattelemaan. Nyt on otollinen hetki laulaa Jeesus-laulu. Uskon, että herätys on alkamassa.