Suomessakin hyvin tunnetun kiinalaisen saarnaajan veli Yunin eli veli Taivaallisen poika Isaac Liu vieraili Suomessa puolisonsa Fabianan kanssa.
Kiinasta Saksaan päätynyt, Stuttgartissa kansainvälistä seurakuntaa johtava Liu haluaisi nähdä eurooppalaisten löytävän tien lähetystyöhön Kiinaan.
Isaac Liu syntyi Keski-Kiinassa Hubein provinssissa 30 vuotta sitten. Isaacin elämäntarina on suorastaan häkellyttävä kertomus kristityn perheen
taipaleesta ateistisessa ja vihamielisessä yhteiskunnassa ja Jumalan johdatuksesta kaiken hädän ja ahdistuksen keskellä.
Isaacin isoäiti Yun Qing Wu oli tullut uskoon norjalaisen lähetystyöntekijän Marie Monsenin kautta ennen Maon kulttuurivallankumousta. Juuri
isoäidiltään Isaac saikin lapsuudessaan perustan omaan henkilökohtaiseen uskoonsa.
Isaacin elämäntarina on kokonaisuudessaan kerrottu kirjassa Maanalainen mies (Aikamedia 2012). Paljon on kuitenkin tapahtunut kirjan kirjoittamisen jälkeen. Isaac, joka on 18-vuotiaasta asunut Saksassa, opiskeli ensin raamattukoulussa, aluksi tarkoituksenaan hankkia vain kielitaito.
Raamattukoulussa Jumala kuitenkin otti Isaacin puhutteluunsa ja haaveet liiketalouden opinnoista jäivät Isaacin päättäessä antaa elämänsä evankeliumin asialle.
Jumala rakentaa jälleen temppeliään
– Olemme saaneet Jumalalta tehtävän toimia Saksassa toistaiseksi, Liu kertoo hänen ja vaimonsa Fabianan elämästä.
– Haluaisin, että saksalaiset kristityt löytäisivät tien Kiinan lähetystyöhön. On niin paljon ennakkoluuloja ja pelkoja, jotka estävät sen, Liu kertoo.
– Olen kuitenkin vakuuttunut, että jos ihmiset antavat tilaa sydämessään Jumalan rakkaudelle, Herramme on voimallinen auttamaan meitä antamaan parhaamme hänelle, sanoo Isaac iloisesti ja katsoo suoraan silmiin.
– Jumala haluaa jälleen rakentaa itselleen temppelin – seurakunnan, joka koostuu kaikista kansoista. Ihmiset, joilla on Pyhän Hengen antamaa viisautta, näkevät tämän, Liu painottaa.
Monikulttuurinen seurakunta
Isaac ja hänen brasilialaissyntyinen vaimonsa Fabiana Liu asuvat nyt Stuttgartissa, missä he johtavat kansainvälistä seurakuntaa.
– Seurakuntamme jäsenistä 40 prosenttia on brasilialaisia, 40 prosenttia saksalaisia ja 20 prosenttia muita, muun muassa venäläisiä, italialaisia ja espanjalaisia. Fabiana on erittäin pätevä tulkki, joten hän on suureksi avuksi seurakunnassamme, Isaac kertoo.
Eero Antturi/Avainmedia