Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Juoksemalla ihmiskauppaa vastaan

 

Viime vuoden Paavo Nurmen maratonilla juostiin Suomen ensimmäinen Run For Freedom. KUVA: RUN FOR FREEDOM

Helsinki City Run -juoksutapahtuman yhteydessä 10. toukokuuta järjestetään Run For Freedom (RFF) hyväntekeväisyysjuoksu. RFF-joukkueen juoksijat haluavat levittää tietoisuutta ihmiskaupasta ja kerätä sponsoreiden avulla varoja ihmiskaupan vastaiseen työhön ja uhrien auttamiseksi. Jokainen osallistuja juoksee tapahtumassa puolimaratonin.

Toista kertaa järjestettävän RFF-juoksutempauksen takana on usealla paikkakunnalla vaikuttava ihmiskaupan vastainen V.A.L.O -yhdistys. Juoksijat edustavat eri-ikäisiä naisia ja miehiä, opiskelijoita, työssäkäyviä ja kotiäitejä. He erottuvat muista tapahtuman juoksijoista keltaisin T-paidoin, joiden selässä lukee RUN FOR FREEDOM, Against Human Trafficking (Juoksu vapauden puolesta, Ihmiskauppaa vastaan).

– Toivomme juoksutiiminä, että tempauksemme kautta mahdollisimman moni heräisi ihmiskaupan todellisuuteen ja sen laajuuteen. Toinen tärkeä tavoite on kerätä rahaa, jolla konkreettisesti autetaan ihmiskaupan uhreja. Jokainen juoksija lahjoittaa keräämäänsä sponsorirahat, vähintään 100 euroa, A21-järjestölle, joka tekee maailmanlaajuisesti työtä ihmiskaupan uhrien hyväksi. Eräs sponsoreistamme lähti mukaan tempaukseen hankkimalla meille juoksupaidat, kertoo tapahtuman koordinaattori Minna Alvarez.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Lahti vahvasti mukana

Lahdessa kokemattomille juoksijoille treeniapua tarjoaa Liikunta- ja hyvinvointikeskus Fressi, viiden ryhmänmuotoisen trainertapaamisen paketilla.

– En ole koskaan juossut kymppiä pidempää matkaa, mutta tämä haaste sytyttää. Ja kun saan vielä ammattitaitoista treeniapua, syyni jäädä pois alkavat olla vähissä, mukaan ilmoittautunut V.A.L.O. Lahden yhteyshenkilö Mari Turunen innostaa.

Lahden Diakonialaitos ja seurakuntayhtymä sponsoroivat kaksi linja-autoa juoksijoiden kuljetuksia varten, jolloin juoksijoiden ei tarvitse huolehtia siirtymisistä. Juoksun ja saunan jälkeen Run for Freedom -juoksijoille järjestetään ”after partyt” helsinkiläisessä seurakunnassa. Siellä esiintyvät mm. rap-artistit Ruudolf ja Karri Koira. Linja-autot lähtevät after partyjen jälkeen paluumatkalle Lahteen.

Ilmoittautuminen Helsinki City Runiin ja Run For Freedomiin päättyy 30. maaliskuuta.

Lisätietoja: runforfreedom.fi