Kaj Pekkaselle director musices -arvonimi

 

Tasavallan presidentti on myöntänyt perjantaina 19.12. kotkalaiselle Kaj-Asser Pekkaselle director musices -arvonimen.

Pekkanen on jättänyt lähtemättömän jäljen vapaakirkolliseen ja kotkalaiseen musiikkielämään.

Nuoruudessaan musiikin pariin trumpetin ja klarinetin kautta tullut Pekkanen on perustanut monta orkesteria.
Alun perin lähtökohtana oli musiikin avulla mielekkään nuorisotyömuodon luominen oman seurakunnan nuorille. Kotkan vapaaseurakunnan nuoriso-orkesterista Jericho Brass´istä kehittyi aikanaan Kotkan paras nuoriso-orkesteri, joka voitti sarjansa Kymen läänin mestaruuden ja oli neljäs valtakunnallisessa nuorten taidetapahtumassa.
Kotkassa Pekkanen muistetaan myös joulumusiikaalista Rakkauden Valoja, jota esitettiin viitenä vuotena peräkkäin.

Tunnetuin Pekkasen hankkeista on paljon mainetta niittänyt Chariots Gospel Big Band & Singers. Pekkasen vuonna 1986 aloittama valtakunnallinen kokoonpano, jonka johdossa Pekkanen oli vuoteen 1992 saakka, toimii edelleenkin eräänä maamme johtavista gospel-musiikin yhtyeistä.
Nykyään työelämästä eläkkeellä oleva Pekkanen johtaa yli 10 vuotta toiminutta 25-miehistä Pappa Gospel Band -kokoonpanoa.

IK-opisto neliöb. 16.-29.9.

Musiikillisista ansioistaan arvonimen saanut valtiotieteen maisteri Pekkanen toimi päätyönään kotkalaisen Muotitalo Maudin toimitusjohtajana. Hän sai yhdessä yrittäjävaimonsa Maijan kanssa Kotkan kaupungin yrittäjäpalkinnon vuonna 2000 paikallisesta ja kansainvälisestä yritystoiminnastaan sekä osallistumisestaan kaupungin liike-elämän kehittämiseen.
Vuosien aikana Kaj Pekkanen on ehtinyt toimia monissa valtakunnallissa luottamus- ja asiantuntijatehtävissä liike-elämässä, kaupungin elimissä, Kotkan vapaaseurakunnassa ja Suomen Vapaakirkossa talous- ja musiikkipuolella.

Pekkasen johtamat orkesterit ovat tehneet useita äänilevyjä. Pekkasen monipuolista näkemystä seurakunnallisesta musiikista on luettavissa hänen kirjastaan: Jumala rakastaa musiikkia, Ajatuksia ja kokemuksia seurakuntamusiikista (Päivä Osakeyhtiö 2009).

 

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024