Raamattua tulee lukea, ja sen kautta meillä voi olla henkilökohtainen suhde Jumalaan. Niin kuin polkupyörän ajamiseen tarvitaan kaksi pyörää, mekin tarvitsemme rukousta, jossa puhumme Jumalalle ja Raamattua, jonka kautta Jumala puhuu meille, Kambodan, Vietnamin ja Laosin Pipliaseurojen johtaja Arun Sok Nhep sanoo. Hän osallistuu tänä viikonloppuna Ekumeeniseen raamattutapahtumaan Kokkolassa.
Arun Sok Nhep on toiminut reilut kaksikymmentä vuotta raamatunkäännöstyössä Kaakkois-Aasiassa. Raamatusta tuli hänelle rakas kirja, kun hän tuli sitä lukemalla uskoon 17-vuotiaana.
– Raamattu ei ole vain kirja, jota tutkitaan akateemisesti, vaan se on elävä sana. Se on hyvin tärkeä hengelliselle elämällemme.
– On tärkeää olla yhtä mieltä siitä, että Raamattu on Jumalan sana. Mutta Raamatun tulisi olla myös ihmisille relevantti. Jos sinulla on Raamattu, mutta et osaa lukea, siitä ei ole hyötyä, Arun sanoo viitaten raamatunkäännöstyön ohella tehtävään lukutaitotyöhön.
Hän muistuttaa, että Raamatussa on muutosvoimaa. Se on innoittanut länsimaisen oikeusjärjestelmän, mutta se voi muuttaa myös jokapäiväiseen elämään yksilötasolla.
– Et voi lukea Raamattua ja jäädä ennalleen. Raamattu vaikuttaa kaikkiin elämän osa-alueisiin, Arun näkee.
Hän ottaa esimerkiksi korruption, joka on vaikea ongelma Kambodassa ja monissa Aasian maissa. Kun viranomainen kääntyy kristityksi, hän ei enää voi pitää korruptiota normaalina asiana.
Kaksikymmentä vuotta Ranskassa asunut Arun tuntee niin eurooppalaista kuin aasialaista kristillisyyttä. Millainen on hänen viestinsä suomalaiselle kristikansalle?
– Palatkaa Raamattuun. Jumalasta on tullut vähemmän tärkeä monille ihmisille, myös kristityille. Ajatellaan, että hänelle ei ole tarvetta. On tärkeää löytää uudelleen Raamatun arvo.
Arun Sok Nhep kertoo Mekongin alueella tehtävästä raamattutyöstä Ekumeenisessa raamattutapahtumassa Kokkolassa 23. ja 24. toukokuuta.
Arunin elämäntarinaan voi tutustua tästä linkistä.