Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Kansainvälinen Taizé-tapahtuma ensimmäistä kertaa Suomessa

 

Perjantaina alkava Taizé Helsinki 2012 tuo kansainvälisen Taizé-tapahtuman ensimmäistä kertaa Suomeen. Kyseessä on nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu kansainvälinen ekumeeninen kokoontuminen, jonka tausta on Ranskassa sijaitsevassa Taizé-yhteisössä.

 

28.-30. syyskuuta Helsingissä järjestettävään Taizé Helsinki 2012 -tapahtumaan odotetaan osanottajia eri maista, erityisesti Suomen lähialueilta.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Tapahtuman koollekutsujina ovat luterilaisesta kirkosta Helsingin piispa Irja Askola sekä tuomiorovasti Matti Poutiainen, ortodoksisesta kirkosta metropoliitta Ambrosius ja katolisesta kirkosta piispa Teemu Sippo. Suomen ekumeeninen neuvosto on myös tapahtuman tukijana.

Taize-kokoontumisille on ominaista hiljainen meditaatio, rukous ja yksinkertainen elämäntapa. Taizen rukouslauluissa toistetaan lyhyttä rukousta kaanonina.

Tapahtumaan saapuu useita Taizén veljiä, muun muassa yhteisön johtaja veli Alois. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Taizé on Ranskassa sijaitseva ekumeeninen yhteisö, joka perustettiin 1940-luvulla. Taizén yhteisössä on noin sata veljeä, jotka ovat sitoutuneet yhteiselämään, köyhyyteen ja naimattomuuteen.