Kansalaisaloite termien äiti ja isä säilyttämisestä­ lainsäädännössä luovutetaan eduskunnalle keskiviikkona

 

Kuvituskuva: PIxabay

Kansalaisaloite ”Termit äiti ja isä säilytettävä lainsäädännössä, palveluissa ja yhteiskunnassa­” keräsi 63 382 allekirjoitusta.

Kansalaisaloite, jossa vaaditaan äiti ja isä termien säilyttämistä lainsäädännössä luovutetaan eduskunnalle keskiviikkona 2. lokakuuta eduskunnan pikkuparlamentin kansalaisinfossa klo 11. Kansalaisaloite keräsi 19.huhtikuuta mennessä 63 382 kannatusilmoitusta.

”Me allekirjoittaneet ehdotamme, että eduskunta edellyttää valtioneuvostoa ryhtymään tarkastelemaan lakeja termien äiti ja isä palauttamiseksi lainsäädäntöön siltä osin, kuin näitä termejä on poistettu. Lisäksi ehdotamme , että eduskunta edellyttää valtioneuvostoa säilyttämään nykyisin lainsäädännössä vielä olevat termit äiti ja isä sekä ohjaamaan käyttämään termejä äiti ja isä sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä sosiaaliturvassa”, kansalaisaloitteessa ehdotetaan.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Kansalaisaloitteessa ilmaistaan huolta siitä, että lainsäädäntöä ja sosiaaliturvaa on muutettu viimeisten vuosien aikana siten, että termejä äiti ja isä on lähdetty korvaamaan muilla termeillä.

”Sanat äiti ja isä ovat merkityksellisiä ja tärkeitä termejä suomalaisessa yhteiskunnassa. Sanat äiti ja isä kuuluvat suomalaiseen perhekäsitykseen. Enemmistölle suomalaisista sanat äiti ja isä ovat tärkeä osa identiteettiä. Eduskunnan tulee varmistaa, että lainsäädännössä, sosiaaliturvassa ja yhteiskunnassa säilytetään sanat äiti ja isä. Lainsäädäntöön tulee palauttaa sanat äiti ja isä niiltä osin, kuin ne on lainsäädännöstä poistettu; kuten perhevapaauudistuksen yhteydessä muutettu lainsäädäntö”, kansalaisaloitteessa perustellaan.

Kansalaisaloitteen vastuuhenkilöt ovat: Sirpa Pursiainen-Hautala, Mia Joki, Pasi Turunen, Marjut Hovi ja Ville Auvinen.