Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Kansalaisaloitteelle omantunnonvapaudesta kannatusta yli puoluerajojen

 

Omantunnonvapaus.fi-sivustolla on julkaistu lista terveydenhuoltohenkilökunnan omantunnonvapautta koskevaa kansalaisaloitetta kannattavista eduskuntavaaliehdokkaista. Listalla on ehdokkaita kaikista eduskuntapuolueista.

Eniten edustettuina ovat Kristillisdemokraatit ja Perussuomalaiset. Muista puolueista aloitetta kannattavat esimerkiksi kansanedustaja Ben Zyskowicz (Kok.), entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (Kok.), yrittäjä ja pastori Mikko Salmi (SDP), kansanedustaja Kimmo Sasi (Kok.) ja keskussairaalan johtaja Martti Talja (Kesk.). Taljan lisäksi listalla on lukuisia muitakin terveydenhuollon ammattilaisia. Yhteensä aloitteelle tukensa on ilmaissut yli 250 ehdokasta, mutta kaikki ehdokkaat eivät ole ehtineet kantaansa muodostamaan. Muun muassa Ylen puheenjohtajatentissä 9.4. Keskustan puoluejohtaja Juha Sipilä totesi, ettei ole nähnyt aloitetta eikä tunne siinä käsiteltävien asioiden yksityiskohtia.

– En ole muodostanut tähän kantaa, koska en ole tutustunut aloitteeseen, hän kommentoi.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

Sipilän mukaan kansalaisaloitteen perustelut tulee käydä tarkkaan läpi sitten, kun eduskunta harkitsee sen läpimenoa.

Yli 68 000 allekirjoitusta kerännyt kansalaisaloite turvaisi toteutuessaan yhtäläiset opiskelu- ja ammatinharjoittamisoikeudet niille terveydenhuollon ammattilaisille, jotka eivät omantunnonsyistä voi osallistua raskaudenkeskeytysten suorittamiseen. Kannatusilmoitukset luovutettiin 23.3. Väestörekisterikeskuksen tarkistettaviksi. Lomakkeiden tarkastuksen jälkeen aloite toimitetaan seuraavalle eduskunnalle.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie