Kansan Uutiset: ”Eurooppa astui islamistien ansaan”

 

Mielenosoittajia kantamassa \”Minä olen Charlie\” -kylttiä. Kuva: Wikimedia Commons

Kansan Uutisten Verkkolehden mukaan Euroopan ”Minä olen Charlie Hebdo” –ajatus rinnastaa länsimaalaiset islamistiterroristeihin.

”Sivistyksen kehtona tunnettu maanosamme on ajautumassa pyhään uskonsotaan”, Verkkolehti kirjoittaa 23.1. ilmestyneessä artikkelissa. Kirjoittaja toteaa viime aikaisen sananvapauskampanjoinnin tapaisen toiminnan olevan juuri sitä, mitä islamistit toivovat.

Lännen ja arabien yhteentörmäyksen tausta sijoittuu kirjoittajan mukaan 1900-luvun alkuun. Koska eurooppalaiset eivät investoineet arabimaiden teollistamiseen ja kehitykseen, arabivaltiot eivät kyenneet huolehtimaan kansalaisten koulutuksesta ja terveydestä. Vastuun kantoivat islamilaiset hyväntekeväisyysjärjestöt, mikä loi vahvan kannatuspohjan islamistipuolueille. Verkkolehden mukaan länsimaiden nykyinen toiminta arabimaissa nähdään usein tarkoituksena nujertaa islam. Tämä yhdistettynä historiaan selittää esimerkiksi Isis-järjestön suosiota etenkin köyhien keskuudessa.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

”Nyt me kaikki sanomme olevamme Charlie”

Verkkolehti nostaa ongelmaksi myös Euroopan maiden maahanmuuttopolitiikan ristiriitaisuuden. Samaan aikaan, kun monet tahot vastustavat maahanmuuttoa, Eurooppa on kuitenkin riippuvainen siitä, sillä se takaa maanosan hyvinvointipalvelut ja kilpailukyvyn. Viime vuosien länsimaihin kohdistuneiden terrori-iskujen takana on useimmiten ollut kyseisen maan kansalainen. Islamistiksi ryhdytään, kun työttömyys ja levottomat olot saavat tavoittelemaan valoisampaa tulevaisuutta marttyyrikuolemasta.

Kirjoittaja muistuttaa, että hyvin harva sananvapauskampanjointiin osallistunut tunsi Charlie Hebdo lehden provokatiivisuuden tasoa. ”Nyt me kaikki sanomme olevamme Charlie Hebdo, mutta ei ole pikkujuttu lietsoa eripuraa maailman kahden suurimman uskonnon välille.” Kirjoittajan mukaan tällainen toiminta voi lietsoa vihaa maltillisimmissakin muslimeissa.

Lähde: Kansan Uutiset / Verkkolehti