Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa Ihmisiä ja ilmiöitä: ”Raamattu, biologia ja lapset” – Norjassa laadittu julistus perinteisen sukupuoli- ja avioliittokäsityksen puolesta

Kansanedustaja Pekka Aittakumpu: ”Maahanmuuton ongelmista pitäisi voida puhua – ilman rasismisyytöstä”

 

Hallitus pyrkii paikkaamaan alhaista syntyvyyttä työperäisellä maahanmuutolla. Maahanmuuttoon liittyy kuitenkin isoja haasteita.

Suomalaisten syntyvyys on romahtanut Tilastokeskuksen mukaan alimmalle tasolle sitten vuoden 1776. Asia on vakava, koska ilman uusia veronmaksajia ei pystytä rahoittamaan esimerkiksi julkisia palveluja ja eläkejärjestelmää, toteaa kansanedustaja (ps.), juristi Onni Rostila.

Keskustasta Perussuomalaisiin siirtyvä kansanedustaja ja pappi Pekka Aittakumpu näkee, että syntyvyyden laskun taustalla on pitkäjänteinen perhearvojen murentaminen.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

– Meillä ihannoidaan liikaa elämäntapaa, johon lapset eivät sovi. Politiikassa on pitkään keskitytty lähinnä siihen, miten perheiltä voisi leikata ja miten kotiäidit pitäisi saada mahdollisimman pian töihin, Aittakumpu kritisoi.

– Perheistä pitäisi puhua myönteisemmin, kahdeksan lapsen isä sanoo.

Maahanmuuton ongelmista on puhuttava

Hallitus haluaa paikata alhaista syntyvyyttä esimerkiksi työperäisellä maahanmuutolla. Tavoitteena on saada myös hallitsematon maahanmuutto kuriin. Aittakumpu kokee, että hän saa Perussuomalaisten riveissä paremmin vastakaikua poliittiselle linjalleen esimerkiksi maahanmuuttokysymyksessä. Maahanmuuton aiheuttamista ongelmista pitäisi voida puhua Pekka Aittakummun ja Onni Rostilan mukaan ääneen.

Kansanedustaja Onni Rostila kritisoi sitä, että maahanmuuttajille tarjotaan rahaa ja palveluja ilman mitään vaatimuksia.

– Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla Kela-tuista menee lähes puolet vieraskielisille. Suomen huoltosuhde ei parane tällaisella maahanmuutolla, Rostila sanoo.

Aittakumpu nostaa esiin Ruotsin tilanteen, jossa joillekin asuinalueille on syntynyt rinnakkaisyhteiskuntia omine sääntöineen. Sama vaara on Suomessa kaupungeissa, joissa maahanmuuttajat sullotaan tietyille asuinalueille.

Kotoutumisesta vastuu maahanmuuttajille

Pekka Aittakumpu haluaisi muuttaa tapaa, jolla maahanmuuttajia kotoutetaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Maahanmuuttajien tulisi ottaa kotoutumisesta itse enemmän vastuuta.

– Suomesta lähdettiin aikoinaan Yhdysvaltoihin ja Ruotsiin sillä asenteella, että mennään töihin, pärjätään omillaan ja rakennetaan omaa elämää. Tällaista pitäisi odottaa myös maahanmuuttajilta.

Aittakumpu sanoo kannattavansa uskonnonvapautta, mutta on sitä mieltä, ettei monikulttuurisuusideologia toimi.

”Koko länsimainen ajattelu esimerkiksi ihmisoikeuksista perustuu pohjimmiltaan Raamattuun. Tästä arvopohjasta meidän on pidettävä kiinni ja toimittava niin, että meillä olisi jatkossakin vakaa ja hyvä yhteiskunta.”

– Suomen lainsäädäntö, yhteiskuntajärjestys, tavat ja perinteet perustuvat pitkälti kristilliseen perintöön. Koko länsimainen ajattelu esimerkiksi ihmisoikeuksista perustuu pohjimmiltaan Raamattuun. Tästä arvopohjasta meidän on pidettävä kiinni ja toimittava niin, että meillä olisi jatkossakin vakaa ja hyvä yhteiskunta, jossa ihmisillä on vapaus tehdä työtä, uskoa ja puhua.

– Maahanmuuttajien on omaksuttava meidän arvomme ja elettävä niiden mukaan sen sijaan, että me mukautuisimme muualta tulevien arvoihin.

Kansanedustajat Onni Rostila ja Pekka Aittakumpu keskustelevat syntyvyyden ja maahanmuuton ongelmista medialähetysjärjestö IRR-TV:n Ajassa-ohjelmassa.

Ohjelma esitetään TV:n antennikanavalla 16 keskiviikkona 23.10. klo 20.00 ja uusintana sunnuntaina 27.10. klo 20.00. Ohjelma on katsottavissa veloituksetta myös Permanto-suoratoistopalvelusta.

Elina Uusikylä