Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Kansanlähetyksen lähettien nimikkosopimukset kasvussa

 

Kansanlähetyksen lähettien nimikkosopimukset paikallisseurakuntien kanssa lisääntyivät hienoisesti viime vuonna. Vuonna 2012 sopimuksia oli yhteensä 291, vuonna 2013 niitä oli voimassa 294. Nimikkokohdesopimusten lukumäärä kasvoi yhdellä ja niitä on nyt 24.

Nimikkosopimusten määrä kristillisten järjestöjen kanssa sen sijaan väheni viidestä neljään. Kaikkiaan sopimuksia on tällä hetkellä 322 kappaletta yhteensä 234 paikallisseurakunnan kanssa. Täysin uusia sopimuksia solmittiin vuoden 2013 aikana 15 kappaletta.

– Nimikkosopimuksilla on suuri merkitys lähetystyölle. Vaikka jokaisella lähetillä on luonnollisesti oma vapaaehtoisten tuki- ja rukousrenkaansa, on erittäin tärkeää, että seurakunnissa on sitouduttu rukoilemaan jokaisessa jumalanpalveluksessa lähettien puolesta ja tukemaan heitä taloudellisesti. Seurakunnat myös siunaavat lähetit matkaan, kertoo Miina Makkonen, Kansanlähetyksen lähettäjäyhteyksien koordinaattori.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Makkosen mukaan nimikkosopimuksia on läheteillä arviolta 5-8 kappaletta, riippuen siitä, onko lähetystössä yksittäinen ihminen vai perhe. Kansanlähetyksen uusista läheteistä nimikkosopimuksia etsitään tällä hetkellä Kerttu Huttuselle.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie