Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Kansanlähetyksen Mika Falk: Eikö ministeri tunne työtämme?

 

Mika Falk kutsuu Arhinmäen tutustumaan Kansanlähetyksen nuorisotyöhön. KUVA: Philippe Gueissaz

Kansanlähetyksen nuorisotyötä johtava Mika Falk on ihmeissään kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen ratkaisusta jättää Kansanlähetys ja SLEF (Suomen ruotsinkielinen evankeliumiyhdistys) ilman valtakunnallisille nuorisotyötä tekeville järjestöille tarkoitettua tukea.

– Olen henkilökohtaisesti hämmästynyt ministeriön päätöksestä. Opetus- ja kulttuuriministeriö on pitkään tukenut työtämme. Mikään työssämme ei ole olennaisesti muuttunut. Onko niin, että ministeri Arhinmäki ei tunne työmme syrjäytymistä ehkäisevää luonnetta, Falk kysyy.

Falk toivottaa Arhinmäen tervetulleeksi tutustumaan tulevana kesänä Kansanlähetyksen tekemään lapsi ja nuorisotyöhön esimerkiksi Nuorten kesä -tapahtumaan.

– Työmme puitteissa nuoria halutaan tukea vastuun kantamiseen kristillisen viitekehyksen ohella koko yhteiskunnassa. Haluamme tukea nuoria omien lahjojen etsinnässä sekä itsensä kehittämisessä.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Falk huomauttaa, että ministeriöstä tulleessa päätöksessä ei puhuta mitään ”Älä alistu!” -kampanjasta.

– Haluamme selvittää mistä päätöksessä on kyse. Keskustelimme Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovisen kanssa ja sovimme, että tulemme olemaan yhteyksissä opetus- ja kulttuuriministeriöön, Falk kertoo.

Myös KD Naiset julkaisivat kannanottonsa asiaan. He eivät pidä ratkaisun perusteita hyväksyttävinä. KD Naiset katsoo, että ministerin tulisi viipymättä harkita ratkaisunsa perusteet uudestaan.

” Tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja suvaitsevaisuutta ei myöskään voi olla se, että yksilön seksuaalisen suuntautumisen muuttumista homoseksuaalisuudesta heteroseksuaalisuuteen – tai ainakaan siitä julkisesti kertomista – ei pidetä valtiovallan taholta sallittuna, mutta toisinpäin kylläkin”, KD Naisten kannanotossa todetaan.