Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Kansanlähetyksen yksityinen kannatus kasvoi, liittokokous ensi lauantaina

 

Rahassa mitattuna Etu-Aasia

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys ry:n tilinpäätös vuodelta 2011 näyttää vapaaehtoisen kannatuksen ja testamenttituottojen kasvua. SEKL ry:n saamat ulkomaantyön kannatustulot liitto ja piirit yhteen laskien olivat bruttona hieman yli 6,34 miljoonaa euroa (6,12 miljoonaa euroa vuonna 2010) ja kulut kotimaan tukitoimintoineen 6,31 miljoonaa euroa (6,14 miljoonaa euroa vuonna 2010).

Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen liittokokous pidetään 8. syyskuuta Ryttylässä.

Kokouksen asialistalla ovat muun muassa toimintakertomuksen ja toimintasuunnitelman hyväksyminen, uusien liittohallituksen jäsenten valitseminen erovuoroisten tilalle ja vuoden 2013 talousarviokehyksen hyväksyminen. Liittokokous myös vahvistaa tilinpäätöksen ja myöntää vastuuvapauden liittohallitukselle ja muille tilivelvollisille.

Yhdistyksen taseen loppusumma oli 4,52 miljoonaa euroa. Tilikauden tulos oli 608 euroa älijäämäinen. Tulos oli talousarvioon nähden 0,28 miljoonaa euroa parempi. Tämä johtui testamentti- ja myyntituotoista sekä yksityisen kannatuksen kasvusta.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

Varainhankinnan tuotot ilman kehitysyhteistyön tukea olivat yhteensä 5,14 miljoonaa euroa. Kasvua oli 0,29 miljoonaa euroa. Seurakuntien kautta tullut tuki oli yhteensä 2,88 miljoonaa euroa. Talousarviomäärärahat 2,29 miljoonaa euroa ja muu tuki seurakuntien kautta 0,6 miljoonaa euroa toteutuivat lähes edellisen vuoden tasolla. Lähetystyön tuki piirien kautta oli 1,0 miljoonaa euroa. Yksityiset vapaaehtoiset lahjoitukset olivat 0,82 miljoonaa euroa, kasvua 0,18 miljoonaa euroa. Kehitysyhteistyön osuudeksi muodostui 0,45 miljoonaa euroa.

Lähetystyön nettomenot 4,11 miljoonaa euroa olivat edelliseen vuoteen verrattuna 0,36 miljoonaa euroa (8,1 %) pienemmät. Työalojen volyymilla mitaten suurimmat kentät olivat Etu-Aasia (0,542 miljoonaa euroa), Japani (0,538 miljoonaa euroa) ja Etiopia (0,539 miljoonaa euroa).
Koti- ja ulkomaan yhteenlasketut henkilöstökulut olivat 4,19 miljoonaa euroa. Kotimaan osuus oli 48 % ja ulkomaan 52 %. Kotimaan toiminnan muut kulut olivat 3,0 miljoonaa euroa ja tuotot ilman varainhankintaa 2,17 miljoonaa euroa.

Päätösvalta on jäsenyhteisöjen edustajilla

Kansanlähetyksen liittokokouksessa ovat äänivaltaisia jäsenyhteisöjen edustajat. Liiton sääntöjen mukaan piirijäsen saa lähettää kolme edus¬tajaa, minkä lisäksi yhden edustajan kutakin piirin alueella toimivaa Kansanlähetyksen ryhmää kohden. Erikoisjäsen saa lähettää kaksi ja kannatusjäsen yhden edustajan.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie