Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Katolinen äänestysopas kännyköihin Yhdysvalloissa

 

Ryhmä katolisia pappeja julkaisi kännykkäohjelmana katolisen äänestysoppaan Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin.
– Äänestyspäivän lähestyessä on välttämätöntä, että uskolliset maallikot ottavat äänioikeutensa vakavasti, veljeskunnan puheenjohtaja John Trigilio Jr sanoi Catholic News Agencyn haastattelussa.
Yhdysvaltojen presidentinvaalit pidetään 6. marraskuuta.

 

Katolisten pappien veljeskunnan The Confraternity of Catholic Clergyn julkaisema mobiiliapplikaatio on nimetty Katoliseksi äänestysoppaaksi (Catholic Voting Guide). Se ei Trigilion mukaan ota kantaa minkään ehdokkaan tai puolueen puolesta.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

– Sen sijaan se esittelee evankeliumin arvoja ja luonnollisen moraalilain moraalisia periaatteita tarjoten katoliselle äänestäjälle mahdollisuuden arvioida ehdokkaita, aiheita ja vireillä olevia lakiehdotuksia.

Kuusi merkittävää aihepiiriä on nostettu erityisesti esille: oikeus elämään, uskonnollinen vapaus, avioliiton pyhyys, omaisuus, perustarpeiden saatavuus ja sota.

Veljeskunnan verkkosivuilla kerrotaan, ettei pappien tehtävänä ole kertoa, ketä ihmisten tulisi äänestää, mutta heidän pyhänä velvollisuutenaan on kertoa heille, miten äänestää vastuullisesti ja omaatuntoaan seuraten.

Sivuilla kerrotaan myös ohjelman olevan hyödyllinen jatkossakin, sillä siinä esitellyt moraaliset ja eettiset arvot ovat universaaleja ja sovellettavissa mihin tahansa vaaleihin.

Katolisen äänestysoppaan ohjelmiston on kehittänyt Yhdysvaltalainen Little i Apps. Se on saatavilla iPhoneen, iPadiin sekä Android- ja Windows-käyttöjärjestelmän puhelimiin ja tabletteihin.

Samat asiat olisi voitu julkaista perinteisessä paperimuodossa. Niiden julkaiseminen kännykkäohjelmana on paitsi tehokasta, se saa tukea myös paavilta. Paavi Benedictus XVI on kehottanut papistoa valmistautumaan uuteen evankeliointiin käyttämällä modernia teknologiaa.

The Confraternity of Catholic Clergy on yli viidensadan katolisen papin ja diakonin veljeskunta. Se on perustettu vuonna 1975 ja se pyrkii ylläpitämään paikallisen papiston jatkuvaa henkistä, hengellistä ja pastoraalista kehittymistä Vatikaanin II kirkolliskokouksen kutsun mukaisesti.

 

Lue myös:

Jumalalla on painoarvoa Yhdysvaltojen politiikassa

Helluntailaisilla presidentinvaaleihin liittyvä rukouskampanja

Presidentinvaalit jakavat Yhdysvaltain evankelikaaleja