Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Katolinen katuevankelista haluaa välttää vastakkainasetteluja

 

Katuevankeliointi varustaa uskovia arkielämää varten. Kuva: sxc.hu

Katuevankeliointiin osallistuminen auttaa uskovaa kertomaan Jeesuksesta arkielämässä, Adam Janke sanoo.

Katuevankeliointi on helpoin tapa tavoittaa ihmisiä evankeliumilla, sanoo Michiganista, Yhdysvalloista käsin toimivan katolisen St. Paul Street Evangelization -järjestön johtaja Adam Janke. Janken mukaan katuevankeliointiin osallistuminen myös auttaa uskovaa kertomaan Jeesuksesta arkipäiväisessä elämässä, sillä sen kautta kristitty oppii puhumaan Jeesuksesta pelottomasti.

– Haluamme sen [evankelioinnin] olevan luonnollinen prosessi. Jaamme sen, mitä olemme saaneet omaan sydämeemme eli toivon Jeesuksessa Kristuksessa, joka pelastaa meidät synnistä ja kuolemasta, Janke sanoo Catholic News Agencyn haastattelussa.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Janken mukaan järjestön evankeliointitiimejä ohjeistetaan välttämään manipulointia ja vastakkainasetteluja ja kutsumaan ihmisiä kirkkoon kuulemaan Jeesuksesta. Tavatessaan katolisia kristittyjä tiimiläiset pyrkivät huolehtimaan siitä, että näillä on aktiivinen seurakuntayhteys.

Evankeliointitiimit pyrkivät myös tukemaan vaikeuksissa olevia ihmisiä. Tiimiläiset ovat esimerkiksi rohkaisseet itsemurhaa tai aborttia suunnittelevia pitämään kiinni elämän lahjasta.

St. Paul Street Evangelization -järjestön yhteydessä toimii noin sata evankeliointitiimiä Yhdysvalloissa, Kanadassa, Tanskassa ja Britanniassa.

Lue alkuperäinen uutinen tästä.

St. Paul Street Evangelizationin verkkosivuille pääset tästä.