Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Katolinen kirkko jatkaa kasvuaan

 

Kuva: Skitterphoto

Katolilaisten määrä jatkaa kasvuaan Suomessa. Vuonna 2014 kasvua oli edelliseen vuoteen verrattuna 4,4%. Vuotta aiemmin kasvuprosentti oli 3,4.

Hiippakunnan jäsenrekisteriin merkittyjä katolilaisia oli viime vuoden lopussa 13 422. Kouvolaa lukuun ottamatta kaikissa seurakunnissa tapahtui kasvua. Eniten kasvua prosentuaalisesti tapahtui Oulussa, Nasaretin pyhän perheen seurakunnassa. Seurakunta kasvoi 10,3 prosenttiä, 82 henkilön liittyttyä siihen. Pyhän Henrikin katedraaliseurakunta kasvoi lukumääräisesti eniten, 197 henkilöllä.

Seurakuntien kasvuun ovat vaikuttaneet esimerkiksi kasteet ja toisesta hiippakunnasta muutto. Viimeksi mainittu on myös yksi syy jäsenmäärien vähenemiseen, kuten myös kuolemat ja kirkosta eroamiset. Äidinkielenään hiippakunnan jäsenistä puhuu suomea 43%, ruotsia 5% ja muita kieliä noin 52%. Kielisuhteet pysyivät ennallaan.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.