Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Katolisen munkin epäillään surmanneen poikia sairaalassa

 

Hollannin katolista kirkkoa ravistelee järkyttävä skandaali. Katolisen kirkon munkin epäillään syyllistyneen kymmenien poikien surmaamiseen kirkon ylläpitämässä sairaalassa 1950-luvulla.

Katolisen kirkon ylläpitämän psykiatrisen sairaalan toiminta otettiin tutkittavaksi, kun kirkon seksuaalirikosepäilyjä tutkinut komissio huomasi, että sairaalassa oli tapahtunut harvinaisen paljon nuorten poikien kuolemantapauksia vuosina 1952-54. Asiasta uutisoi STT.

Syyttäjän mukaan katolinen munkki on tappanut lähes 40 sairaalassa ollutta poikaa antamalla heille yliannostuksen morfiinia. Syyttäjä epäilee sairaalan johtavan lääkärin peitelleen surmatöitä. Sekä munkki että lääkäri ovat jo kuolleet.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

Sairaala toimi Heelissä Kaakkois-Hollannissa ja kuului Roermondin hiippakuntaan. Syyttäjän mukaan myös hiippakunta oli aikanaan saanut tiedon kuolemista, muttei tehnyt ilmoitusta viranomaisille.

 
Dei, Viikon debatti, artikkeliban. (2/2) 14.9.- MJa