Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

KD:lehti: Päivi Räsäsen Facebook-sivut katosivat kokonaan

 

Ilkivallan tai hakkeroinnin mahdollisuutta ei voi sulkea pois. Kuva: http://www.freeimages.com/

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja sisäministeri Päivi Räsäsen Facebook-sivut katosivat maanantai-iltana. Facebookissa oli vain ilmoitus, ettei sivuja enää löydy.

Räsäsen Facebook-sivun katoaminen levisi kulovalkean tavoin koko maan mediaan tiistai-iltapäivän aikana.

– En päässyt enää kirjautumaan omille sivuilleni. Ne olivat kadonneet tietämättömiin, Räsänen kertoi KD-lehdelle eduskunnan kevätkauden avajaisistunnon alla tiistaina puoliltapäivin.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

Asiaa selvitetään parhaillaan eikä ilkivallan tai hakkeroinnin mahdollisuutta voi myöskään sulkea pois. Räsäsen mukaan hänen sivustonsa on erittäin tarkasti suojattu.

– Sinne on laitettu tiukat ehdot kirjautuessa. Facebook-sivulleni ei voi kirjoittaa kukaan muu kuin minä.

Eniten Räsästä harmittaa noin 5000 Facebook-ystävän verkoston menetys, mikäli sivustoa ei löydy.

– Harmittaa, enkä pysty sanomaan, ratkeaako asia, ja miten ja milloin, Räsänen kertoo tyrmistyneenä.

Räsänen esitti tiistaina MTV3:n uutisissa ajatuksen salaisesta kotietsinnästä, jossa poliisilla olisi tietyissä tapauksissa mahdollisuus käydä erittäin vakavasta rikoksesta epäillyn tietokoneella tai kotona tämän tietämättä.

– En ole ajatellut, onko näillä tapahtumilla yhteyttä lausuntoihini. Nehän koskivat terrorismin torjuntaa, Räsänen sanoo.

Facebook on yksi poliitikon työvalineistä

Puoluesihteeri Asmo Maanselkä muistuttaa, että poliitikko tekee työtään paljolti myös netissä. Jos takana on tahallinen teko ja nettihyökkäys, on se silloin rikollista toimintaa.

– Poliitikko tekee työtään netissä. Hänellä pitää olla siellä työrauha ja sananvapaus, muistuttaa Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Maanselkä.

Maanselän mielestä nettikiusaamisessakin pitäisi olla jokin raja.

– Sivujen katoaminen on kuin ottaisi poliitikon yhden tärkeän työkalun pois. Jos takana on tahallinen teko ja nettihyökkäys, on se silloin rikollista toimintaa.

Lähde: KD-lehti