Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

KD:n kansanedustajat: Israel-boikotit eivät hyödytä rauhanprosessia

 

”Suomen tulee pysyä puolueettomana ja liittyä Saksan kanssa samaan rintamaan israelilaisten tuotteiden boikotin suhteen”, kristillisdemokraattisen puolueen kansanedustajat Jouko Jääskeläinen ja Peter Östman toteavat. He viittaavat Saksan viime viikolla antamaan kannanottoon. Sen mukaan liittokansleri Angela Merkel linjasi, ettei Saksa tule ottamaan osaa ainoaankaan boikottiin Israelia vastaan. Saksa ei myöskään aio tukea muiden boikottivaatimuksia. Merkelin mukaan boikotoiminen ei ole heille vaihtoehto.

Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Östman muistuttaa, että Suomen ulkopolitiikassa puolueettomuus on arvo, jota tulee vaalia.

– Suomen tulee tukea rauhanprosessia ja sen osapuolia, eikä kenenkään tule pyrkiä vahingoittamaan yksipuolisesti toista osapuolta. Lähi-idän rauhanprosessi ei edisty yksipuolisesti Palestiinaa tukevin toimin. Pysyvä rauha on mahdollista saavuttaa vain Israelin ja palestiinalaisten välisin neuvotteluin ja osapuolten yhdessä hyväksymällä rauhansopimuksella. Israelin pääministeri Benjamin Netanyahun mukaan Israelin vastaiset boikotit vahingoittavat rauhanprosessia, Östman sanoo.

Jääskeläinen huomauttaa, että siirtokuntatuotteiden mahdollinen boikotti vahingoittaisi palestiinalaisalueen taloutta ja ennen kaikkea noin 30 000 palestiinalaista, jotka työskentelevät Länsirannan teollisuusalueilla.
– Boikotin pitkittyessä juuri he olisivat vaarassa menettää työpaikkansa ja toimeentulonsa. Monien paikallisten mielestä Länsirannan teollisuusalueet ovat hyvä esimerkki israelilaisten ja palestiinalaisten välisestä yhteistyöstä ja rauhanomaisesta rinnakkainelosta alueella, Jääskeläinen toteaa.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9