Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Kenet minä lähetän -tapahtuma Vivamossa

 

Miten tavoittaa nuoret?

Miten puhua uskosta sellaisella tavalla ja kielellä, että nykyihminen ymmärtää? Kenen luo vielä pitäisi mennä? Miten elää uskoa todeksi niin, että sanat ja teot olisivat yhtä? Näihin asioihin etsitään vastauksia 25.–27.1. Vivamossa tapahtumassa Kenet minä lähetän.

 

Tapahtuma alkaa Taize-laulujen iltamessulla Vivamon Särkyneen sydämen kirkossa klo perjantaina 18.30. Illan pääpuheenvuoron pitää Helsingin diakonissalaitoksen palvelualuejohtaja Tapio Tähtinen, joka kertoo syrjäytyneiden auttamiseksi tehtävästä työstä.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Lauantaiaamun aloittaa pastori Kalle Virta, teemana Kaiken keskellä Jumala. Klo 10.30 kirkon tulevaisuutta pohtivan työryhmän jäsen jäsen, toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma alustaa aiheesta Tulevaisuuden kirkkoa rakentamassa. Klo 13 keskitytään pohtimaan kasteen merkitystä ja arvoa. Miten usko voi tulla merkittäväksi niille, jotka on lapsena kastettu, mutta jotka ovat etääntyneet seurakunnan yhteydestä? Aiheesta alustaa kirkkoherra Timo Pekka Kaskinen. Eläinlääkäri Matti Junnila tuo tapauskertomuksen.

Koulutusjohtaja Virpi Nymanin aiheena on Onko minusta siihen? Miten ns. tavis voi omilla lahjoillaan levittää sanomaa Jumalan rakkaudesta? Sanansaattajat-järjestön Timo Reuhkala kertoo radiolähetystyön uusista mahdollisuuksista. Suurten unelmien nainen, Radio Dein toimitusjohtaja Kirsi Rostamo alustaa aiheesta Haasteet ovat voittamista varten. Vivamon Lastenkylästä ja lapsityöstä kertovat Vivamon johtaja Anna-Mari Kaskinen ja Hengen uudistus kirkossamme-järjestön lapsityöntekijä Elina Vaittinen. Heidän aiheenaan on Lapset saavat tulla.

Musiikkipainotteisessa lauantai- illassa klo 19.00 fil tri Airi Kannisto kertoo omakohtaisesti aiheesta Uskon ja tieteen rajapinnalla. Maikku Saarisen aiheena on Rukouksen talossa.

Sunnuntaiaamuna lehtori Leena Lehtinen puhuu rukouksesta palvelutehtävänä.Tapahtuma päättyy yhteiseen Tulevaisuuden ja toivon messuun Vivamon Särkyneen sydämen kirkossa sunnuntaina klo 11.

vivamo@sana.fi