Kesä tulee, eikä mitään tekemistä?

 

Seurakuntien, herätysliikkeiden ja järjestöjen kesät ovat tulvillaan erilaisia leirejä ja tapahtumia. Halutessaan koko kesän voi myös viettää luovasti evankeliumin äärellä.

Seurakuntalainen soitti eri kirkkojen, järjestöjen ja herätysliikkeiden työntekijöille ja selvitti, millaista toimintaa ne kesällä järjestävät. Rippikoulujen ja sitä vastaavien Fifteenin ja Seurakuntakoululeirin lisäksi kesällä on erilaisia nuorten ja nuorten aikuisten tapahtumia ja retkiä. Mikäli esimerkiksi aktio ulkomaille kiinnostaisi, nyt kannattaa viimeistään olla yhteydessä oman alueen seurakuntiin ja järjestöihin.

-Kesän aktioille voi olla vielä hajapaikkoja jäljellä. Teemme kuitenkin suurimman osan aktioista yhteistyössä seurakuntien kanssa, lähetysjärjestö Fidan seurakuntasuhteiden koordinaattori Juha Lehtonen kertoo.

Parempi aviol. neliöb. 16.-22.9. (ilm.1/2)

Sleyn evankelisella opistolla Karkussa on lyhyiden leirien lisäksi vain yksi isompi kesäleiri kesäkuussa. Raamattuopiston työ keskittyy kesällä rippikouluihin ja leireihin. Sama tilanne on Vapaakirkon kesätoiminnassa ja helluntailaisten Isossa Kirjassa. Lähetysseuran Päiväkummusta taas kerrotaan, että leirikeskukseen voi hakea talkoolaiseksi, eli voluksi. Se ei ole pelkkää fyysistä työtä, vaan se tähtää enemmän hengellisen kasvun tukemiseen. Talkoolaiset ovat Päiväkummussa yleensä viikon tai pari.

Kesä voi vierähtää myös opistolla

Useat kansainväliset ja ulkomaiset kristilliset järjestöt tarjoavat erilaisia tapoja viettää kesää ulkomailla. Seurakuntalaisen tekemän selvityksen perusteella vastaavankaltaista toimintaa löytyy ainoastaan Kansanlähetysopistolta Ryttylästä. Haku koko kesän kestävään tanssitiimiin, teatteritiimiin, nuorisotyöhön keskittyvään kesätiimiin ja kansainvälisyyslinjalle on käynnissä.

-Kesätiimin opiskelijat ovat mukana Kansanlähetyksen nuorisotyön eli Nuorten Maailman työssä. Opiskelijat voivat olla mukana esimerkiksi ripareilla ja junnuleireillä isosina ja apuohjaajina. Koko kesän ajan valmistelemme myös Life-leiriä ja Nuorten Kesä -tapahtumaa. Lisäksi opiskelemme viikottain Raamattua yksin ja yhdessä, kesätiimin vetäjä Laura Järvinen kertoo.

Kesätiimi, kuten muutkin kesällä Ryttylässä toteutettavat tiimit on tarkoitettu pääasiassa nuorille ja nuorille aikuisille. Kesätiimin suosion vuoksi Kansanlähetysopiston kesätarjonta on vuosi vuodelta kasvanut. 

-Kesäkansainvälisyyslinja on tarkoitetu niille, joita kiinnostaa käydä kurkistamassa lähetystyön maailmaan. Kansainvälisyyslinjalaiset ovat viikon verran Ryttylässä opistolla lähijaksolla. Tämän jälkeen opiskelijat suuntaavat eri puolille maailmaa kukin omaan kohteeseensa.

Kesän tapahtumista ja leireistä löytyy tietoa seurakuntien ja järjestöjen omilta nettisivuilta.

Kysymys: Tiedätkö sinä jonkun muun hyvän tavan viettää kesää?