Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

KesäSpiritissä siunattiin uusi toiminnanjohtaja ja rukoiltiin: ”Herra anna meille herätys, ja aloita se minusta”

 

Hengen uudistus kirkossamme ry:n hallituksen puheenjohtaja Matti Hernesniemi (vas.) ja Timo Pöyhönen siunaavat uuden toiminnanjohtajan Johanna Sandbergin tehtäväänsä. Kuva: Terho Pelkonen

Kirkon karismaattinen liike Hengen uudistus kirkossamme vietti viikonloppuna 2.–4.8. päätapahtumaansa teemalla Herätyksen lähteillä.

Liikkeen väistyvä toiminnanjohtaja pastori Timo Pöyhönen totesi, että Suomessa on käynnissä hänen elinaikansa suurin hengellinen etsintä, joskaan se ei kanavoidu kirkkoon. Tapahtuman puheissa herätys määriteltiin sellaiseksi sydämen uudistumiseksi, jossa kiinnitytään Jumalan tahtoon oman tahdon sijasta; jossa lakkataan kutsumasta Jumalaa omaan valtakuntaan ja sen sijaan astutaan hänen valtakuntaansa. Osallistujia rohkaistiin rukoilemaan vanhaa rukousta: ”Herra, anna meille herätys, ja aloita se minusta”.

Tapahtuman pääpuhuja luterilainen pastori ja kansainvälisen seurakunnanistutusliikkeen M4:n johtaja Øivind Augand korosti opetuksissaan riippuvuutta Jumalan armosta, kestävyyttä ja eri sukupolvien välistä yhteyttä herätysten taustalla ja aikana. Hän rohkaisi luottamaan Jumalaan, vaikka olot Euroopassa vaikeutuisivat Raamattuun uskovien ja Pyhän Hengen johdatusta etsivien kristittyjen kannalta.

Sansa neliöb. 1.-30.9.
Jippu (vas.), Kristiina Brask ja Etni Khan hurmasivat yleisön KesäSpiritissä. Kuva: Juha Kuivila.

Useiden herätysten keskellä toiminut pastori ja Hengen uudistus -liikkeen aiempi voimahahmo Markku Koivisto piti herätystä aina Jumalan suvereenina toimintana mutta tunnisti sen myös lahjaksi: toisille Jumala antaa erityisen uskon siihen, mikä on mahdollista, ja niin heidän kauttaan myös käynnistyy erityisiä liikehdintöjä. Omasta historiastaan hän tunnusti vaiheen, jolloin oma perusta eli jumalasuhde ei ollut kunnossa, ja kertoi työstäneensä sitä siitä lähtien.

Tapahtuma päättyi messuun, jossa uusi toiminnanjohtaja TM Johanna Sandberg siunattiin tehtäväänsä. Saarnassaan Sandberg julisti, että ihmisten mittarit herätyksen arvioimiseen ovat vääristyneitä. Työn hedelmä on Jumalan käsissä, ja vain Jumala näkee sydämiin. Ihmisen vastuulla on ainoastaan olla uskollinen siinä, mihin Jumala on itse kunkin kutsunut.

KesäSpirit järjestettiin Lempäälän Ideaparkissa kuudennen kerran, ja se kokosi viikonlopun aikana vajaa 1000 kävijää.