Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Kirkko myönsi avustuksia nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn

 

Kirkkohallituksen virastokollegio myönsi syrjäytymisen ehkäisyhankkeisiin yhteensä 38 000 euroa. Avustukset myönnettiin Kirkon diakonian ja sielunhoidon toimikunnan esityksestä.

Aktiivisesti pois köyhyydestä -hankkeelle myönnettiin avustusta 20 000 euroa. Palveleva seurakunta -tutkimushankkeelle myönnettiin 18 000 euroa.

Kirkon tiedotuskeskuksen mukaan Aktiivisesti pois köyhyydestä -hankkeen tavoitteena on tehokas alueellinen yhteistyö nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn Seinäjoella. Hanke toimii pilottina valtakunnalliselle hankkeelle. Tehtävänä on tavoittaa syrjäytymisvaarassa olevia henkilöitä, heidän perheitään, ystäviään ja muita läheisiä.

Hanke toteutetaan Seinäjoen seurakunnan ja kaupungin sekä paikallisten järjestöjen ja yritysten yhteistyönä.

IK-opisto neliöb. 16.-29.9.

Palveleva seurakunta -tutkimushankkeen tehtävänä on kartoittaa seurakuntien diakoniatyön roolia julkisten palvelujen tuottajana ja yhteistyökumppanina. Tavoitteena on saada valtakunnallisesti mahdollisimman monipuolinen kuva seurakuntien nykyisestä roolista palvelutuotannossa ja sen merkityksestä seurakuntien hengelliselle ja sosiaaliselle roolille.

Hanke ajoittuu vuodelle 2013. Yhteistyökumppaneina ovat Kymenlaakson ammattikorkeakoulu ja Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta.

 
Artikkelibanneri perussanoma