Kirkkokansan raamattupäivä vietettiin 19.3. Kallion kirkossa. Kirkkoherra Teemu Laajasalo painotti, että evankeliumi pitää viedä ”leirinuotion ulkopuolelle”.
– Meidän tehtävämme on kiinnostua niistä, jotka eivät ole kiinnostuneet meistä. Menkäämme sinne, minne on kaikkein vaikeinta mennä, maailman ääriin asti.
Raamattukouluttaja Liisi Jokiranta puhui kirkkokansalle armosta.
– Jeesus kuoli, jotta Jumalan ei tarvitsisi hylätä ketään meistä. Sen sijaan ihminen voi hylätä Jumalan.
Jokiranta sanoi, että Jumalan edessä ei tarvita hienoja sanoja, vaan ryövärin lausumat ”Muista minua” riittävät.
– Usko on lopulta jäämistä Jeesuksen sovituksen varaan. Sitä ei tapahdu ennen kuin menetämme uskomme itseemme Jumalan edessä.
Jokiranta totesi myös, että seurakunta on hajallaan eri puolilla maailmaa ja kristityillä on erilaisia painotuksia, mutta yhteistä on se, että kaikki kristityt ovat armahdettuja syntisiä.
Kylväjän lähetysjohtaja Pekka Mäkipää pohti puheessaan evankeliumin ja lähetystyön suhdetta.
– Entäpä jos lähetystä ei voi erottaa evankeliumista? Evankeliumin vastaanottaminen ja ymmärtäminen on lähetyselämän hengittämistä.
Mäkipää totesi, että kristittyjen väliset ristiriidat ovat usein suurempia esteitä evankeliumin leviämiselle. Hän myös sovelsi puheessaan Paavalin sanoja nykyaikaan.
– Voittaakseni liberaaleja olen kuin liberaali. Voittaakseni konservatiiveja olen kuin konservatiivi. Voittaakseni luthersäätiöläisiä olen kuin luthersäätiöläinen. Voittaakseni körttejä olen kuin körtti – vaikka olenkin viidesläinen.
Uusi tie -lehden päätoimittaja Leif Nummela muistutti, että evankeliumi on Jumalan voima.
– Vaikka en pysty enkä halua ketään käännyttää, niin silti meille on uskottu evankeliumi, joka synnyttää uskovia kaikkialla maailmassa. Meille on uskottu se Sana, joka voi ateistinkin vakuuttaa ja käännyttää.
Nummelan mukaan evankeliumin julistaminen ei saa koskaan loppua kirkoissa ja herätysliikkeissä.
– Evankeliumi on kaiken ydin. Pitäkäämme esillä Jumalan sanaa ja julistakaamme sitä maailman ääriin saakka. Evankeliumi ei tuo vain toivoa, lohtua ja parempia elinolosuhteita, vaan se synnyttää uskoa, luottamusta Kristukseen, uskovia ihmisiä.
Nummela muistutti, että kristillinen usko on annettu ja siitä pitää pitää kiinni. Kuitenkin evankeliumia voi välittää myös uusin tavoin.
– Meidän tulee pysyä uskollisina Jumalan Sanalle, jotta meillä olisi annettavaa myös tässä ajassa, Nummela painotti.
Kirkkokansan raamattupäivä on viidesläisten järjestöjen vuosittainen yhteistapahtuma, jonka järjestivät tänä vuonna Kallion seurakunta, Lähetysyhdistys Kylväjä, Suomen Ev.lut. Kansanlähetys, Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja koululaislähetys sekä Suomen Raamattuopiston Säätiö. Tapahtuman teema oli Valtakunnan evankeliumi.