Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Kirkkoon voisi suhtautua kuin uimahalliin

 

Muusikko Samuli Putrolle uskonto on intiimialuetta seksuaalisuuden tapaan. (Kuva Jani Laukkanen)

Muusikko Samuli Putro kertoo Sanan haastattelussa, ettei halua puhua uskosta paljon julkisesti. Se ei silti tarkoita, ettei sitä olisi. Putro oli aikanaan aktiivinen seurakuntanuori Raahessa.

Muusikon kyky käyttää kirkon tarjoamia palveluja on heikentynyt vuosien saatossa. Jos ihminen kadottaa reittinsä kirkkoon, tästä ei kannata syyttää pelkästään kirkkoa, hän tiedostaa.

– Voisi olla tervettä suhtautua kirkkoon kuin uimahalliin: ellen kykene käyttämään sen tarjoamia palveluksia hyväkseni, päiväni ovat pienessä mittakaavassa huonompia. Kirkko on mahdollisuus. Se saattaisi antaa elämään lisää syvyyttä.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

– Tietyt peruskysymykset nousevat 40 ikävuoden jälkeen pintaan, kun ihminen kokee ensi kerran fyysisesti sen mahdollisuuden, ettei hän ole ikuinen. Luulen, että uskonnolliset asiat nousevat ennemmin tai myöhemmin minullakin uudelleen esiin, mutta vielä elämän katoavaisuuden tunne ei ole tullut niin pahasti vastaan, Putro pohtii.

 

Lue lisää Putron ajattelua Sanasta.