Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Kirkolliskokoukseen pyrkijät esittäytyvät uudella sivustolla

 

Kirkolliskokousvaalien ehdokasesittelysivusto on avattu. Kaikkiaan 777 pappis- ja maallikkoehdokkaasta kyselyyn vastasi 94 prosenttia eli 729 ehdokasta. Ehdokassivusto laadittiin nyt ensimmäistä kertaa.

Viiden kysymyksen avulla kartoitetut ehdokkaiden vastaukset paljastavat, että uskonnonopetuksen säilyminen ja seurakuntalaisten vaikutusmahdollisuudet ovat edustajaehdokkaille tärkeimpiä asioita.

Ehdokkaista 536 piti kirkon ja yhteiskunnan välisissä suhteissa tärkeimpänä, että oman uskonnon opetus säilyy peruskouluissa ja lukioissa myös tulevaisuudessa.

Toiseksi eniten kannatusta sai väite, jonka mukaan kirkon tulee ottaa lausunnoillaan kantaa esimerkiksi avioliittoa ja perhettä, ihmisoikeuksia ja uskonnonopetusta koskeviin lainsäädäntöhankkeisiin (334).

Karas-Sana neliöb. 18.-24.11.

Kahtena keskeisimpänä säädöshankkeena enemmistö ehdokkaista pitää seurakuntien rakenteiden (438 vastaajaa) ja keskushallinnon (301) uudistamista. Vastaajien mielestä seuraavalla kirkolliskokouskaudella kirkon työssä tulisi painottaa erityisesti jumalanpalveluselämää (334) ja lapsiperheiden parissa tehtävää työtä (295).

Edelliskauden edustajista ehdokkaana on tulevassa vaalissa kaikkiaan 55 henkilöä. Vanhoista edustajista 41 jättää tehtävänsä eikä ole asettunut ehdolle.

Kirkolliskokoukseen pyrkii hiippakuntien tuomiokapitulien tekemien tarkistusten jälkeen yhteensä 522 maallikkoehdokasta ja 255 pappisehdokasta eli yhteensä 777 ehdokasta.

Kirkolliskokoukseen valitaan 64 maallikkoedustajaa ja 32 pappisedustajaa. Varsinainen vaalipäivä on 13.2.2012.

 

Tutustu ehdokkaisiin Tästä

 
artikkelibanneri Uusi Tie