Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaalien tulokset vahvistettu

 

Kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaalien äänestystulokset vahvistettiin hiippakuntien tuomiokapitulien kokouksissa 20.2.2012, kertoo Kirkon tiedotuskeskus.

Kirkolliskokousvaalien tulos muuttui Lapuan ja Mikkelin hiippakunnissa. Lapuan hiippakunnassa pappisedustajien lista muuttui tarkastuslaskennassa. Varsinainen edustaja ja ensimmäisellä varasijalla oleva vaihtoivat paikkaa. Mikkelin hiippakunnassa muutos koskee varasijapaikkaa.

Vahvistetut lopulliset kirkolliskokousvaalien tulokset ovat päivitettyinä vaalisivustolla sekä hiippakuntien verkkosivuilla. Hiippakuntavaltuustojen vahvistetut tulokset ovat hiippakuntien sivuilla.

Tapiolan seurakunnan maallikkoäänet hylättiin kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuuston vaalien vaalilaskennassa tiistaina 14.2. Ääniä ei voitu laskea, koska äänet sisältävää kuorta ei ollut sinetöity. Kirkon vaalijärjestyksen mukaan äänet tulee toimittaa hiippakunnan vaalilautakunnalle sinetöidyssä päällyksessä. Kuori oli jäänyt sinetöimättä inhimillisen virheen vuoksi. Tapiolan seurakunnassa annettiin 19 ääntä kummassakin vaalissa.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Espoon hiippakunnan vaalilautakunta vahvisti vaalien tuloksen ilman Tapiolan seurakunnan maallikkoääniä. Vaalilautakunnan päätöksestä on mahdollista valittaa hallinto-oikeuteen.

 
Artikkelibanneri perussanoma