Elämäntaito: Kun Pekka Simojoki väsyi ja aikoi lopettaa, salaperäinen puhelinsoitto sai jatkamaan – ”hän sanoi, että Jumala käski soittaa Simojoelle” Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin

Kirkolliskokous kokoontuu nykyisessä kokoonpanossaan viimeistä kertaa

 

Kirkolliskokous kokoontuu tuttuun tapaan Turun kristillisellä opistolla. Kuva: Kirkon kuvapankki / Aleksi Saunamäki

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokous kokoontuu Turun kristilliselle opistolle nykyisessä kokoonpanossaan viimeistä kertaa 4.–8.11. Uudet edustajat seuraavalle nelivuotiskaudelle valitaan 11.2.2020.

 

Kirkolliskokouksen avajaismessu alkaa Turun tuomiokirkossa maanantaina 4.11. klo 9.00. Messussa saarnaa Espoon piispa Kaisamari Hintikka. Arkkipiispa Tapio Luoma avaa kokousviikon avajaisistunnon klo 11.00. Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen vierailee kirkolliskokouksessa maanantaina klo 14.00.

Karas-Sana neliöb. 18.-24.11.

Työviikon aiheita

Kokousviikolla käsittelyssä on muun muassa kummien määrä kastettavalle lapselle. Kirkkohallitus esittää kirkolliskokoukselle, että kastettavalle lapselle riittää jatkossa yksi kummi, joka on evankelis-luterilaisen kirkon konfirmoitu jäsen. Päätös edellyttää muutosta kirkkojärjestykseen.

Viikon aikana käsitellään myös Kirkon keskusrahaston ja Kirkon eläkerahaston talousarviot vuodelle 2020 ja toiminta- ja taloussuunnitelmat vuosille 2020–2022. Lisäksi käsittelyssä on muun muassa nuorten ja nuorten aikuisten osallisuuden kehittäminen kirkon hallinnossa. Tähän lakivaliokunta antaa mietintönsä.

Lähetekeskustelussa ensimmäistä kertaa on myös noin 30 edustajan allekirjoittama talousarvioaloite, jossa esitetään avustusta pyhiinvaelluskoordinaattorin palkkaamista varten pyhiinvaellustoiminnan kehittämiseksi ja pyhiinvaelluskeskushankkeen koordinoimiseksi.

Kirkolliskokouksen uusi pääsihteeri Birgitta Hämäläinen on aloittanut tehtävässään 1.10. alkaen. Pääsihteeri vastaa kirkolliskokouksen kanslian toiminnasta ja hänen tehtävänään on myös kehittää kirkolliskokouksen toimintaa. Pääsihteeri osallistuu myös muun muassa säädösvalmisteluun.

Kirkolliskokouksen täysistunnot videostriimataan. Twitterissä kokousta voi seurata tunnisteella #kirkolliskokous.

Kirkon viestintä