Kirkolliskokous vuosiksi 2020–2024 valitaan helmikuussa. Ehdokasasettelu on käynnissä ja jatkuu 15.11.2019 saakka.
Kirkon akateemiset – Kyrkans akademiker AKI r.y. haluaa nostaa tulevissa kirkolliskokousvaaleissa esiin kirkon henkilöstön. Kirkolliskokous on keskeisessä roolissa päättämässä kirkon viranhaltijoita koskevasta lainsäädännöstä, seurakuntarakenteiden puitteista sekä kokonaiskirkon tulevaisuudesta.
– Toivomme että tulevissa kirkolliskokousvaaleissa ehdolle asettuisi henkilöstön ja työelämän kehittämiseen sitoutuneita ehdokkaita. Kirkolliskokoukselle on uskottu valtaa vaikuttaa myös työelämän rakenteisiin, sanoo AKIn toiminnanjohtaja Jussi Junni.
Kirkon työpaikoilla ei aina voida hyvin. Työyhteisöissämme on kiusaamista ja jaksamisongelmia.
AKI-liittojen Usko hyvään työelämään – Toivo hyvistä työehdoista – Rakkaus kirkon työhön -kampanja pitää esillä yhdessä tekemisen, luottamuksen ja hyvinvoinnin teemoja. Kampanja käynnistyy maanantaina 4.11.2019 Turussa, jossa nykyinen kirkolliskokous aloittaa viimeistä istuntokauttaan.
– Kirkon työpaikoilla ei aina voida hyvin. Työyhteisöissämme on kiusaamista ja jaksamisongelmia, kirkon hallinnollinen jähmeys turhauttaa ja kirkkopoliittiseen riitelyyn ollaan kyllästyneitä, Junni jatkaa.
”Henkilöstön hyvinvointi on koko kirkon etu”
AKI haluaa tukea kirkon piirissä tehtävää työtä edistämällä henkilöstön jaksamista ja hyvinvointia. Myös kirkon ylimmän päättävän elimen, kirkolliskokouksen sitoutumista henkilöstön ja organisaatioiden yhteistoiminnalliseen kehittämiseen pidetään tärkeänä.
– Toiveenamme on, että kirkon työpaikat olisivat erinomaisia työyhteisöjä. Kirkon työntekijät ovat sitoutuneita työhönsä ja heillä on siihen syvä kutsumus. Henkilöstön hyvinvointi on seurakuntalaisten ja koko kirkon etu, Junni toteaa.
Kirkon akateemisten vaalikampanja jatkuu 11.2.2020 pidettävään vaalipäivään asti.