Kalasatamassa avataan uusi kauppakeskus Redi torstaina 20. syyskuuta. Kirkon Ulkomaanapu avaa Redissä Suomen ensimmäisen WeFood-myymälän, jossa myydään muutoin hävikiksi päätyviä elintarvikkeita. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä.
Helsingin Kalasatamassa vietetään torstaina 20. syyskuuta avajaisia. Silloin avaa ovensa myös Kirkon Ulkomaanavun ylläpitämä WeFood-myymälä, joka tarjoaa kuluttajille edullista, muutoin jätteeksi päätyvää hävikkiruokaa.
”Eri toimijat, muun muassa Heinon Tukku, lahjoittavat meille muutoin hävikkiin päätyviä kakkoslaadun elintarvikkeita. Tarjoamme yrityksille kanavan hävikkiruuan hyödyntämiseksi”, WeFood-myymälän projektipäällikkö Else Hukkanen kertoo Kirkon Ulkomaanavun verkkosivuilla.
Suomessa hävikiksi päätyy 400-500 miljoonaa kiloa ruokaa vuosittain. Else Hukkanen arvioi, että WeFood-kaupan kautta voitaisiin ohjata noin 50 000 kiloa ruokaa vuositasolla.
WeFood-hävikkiruokakauppa perustuu Kirkon Ulkomaanavun tanskalaisen sisarjärjestön DanChurchAidin konseptiin. Tanskassa WeFood-kaupat ovat olleet menestys. Liikkeitä on siellä toiminnassa yhteensä kolme. Hankkeen voitot lahjoitetaan Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyöhön. Kirkon Ulkomaanapu on saanut hankkeelle rahoitusta yhä käynnissä olevalla joukkorahoituskampanjalla.