Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Kirkon Ulkomaanapu toimitti kiireellisen ruoka-avustuksen konfliktin runtelemaan Etelä-Sudaniin

 

Helmikuussa jaettu ruoka-apu riitti noin tuhannen kotitalouden ruokkimiseen.

Etelä-Sudanissa on toista vuotta kestäneen väkivaltaisen konfliktin vuoksi lähes puolitoista miljoonaa sisäistä pakolaista. Heidän ohessa noin puoli miljoonaa ihmistä on paennut ympäröiviin maihin. Ruoka-apua jaettiin 5000:lle vastikään alueelle palanneelle eteläsudanilaispakolaiselle.

Kirkon Ulkomaanavun tekemä ruoka-aputyö aloitettiin Etelä-Sudanissa vuoden 2014 lopulla. Viime aikoina ruoka-avun tarve on kasvanut paluumuuton lisääntymisen myötä. Palaajat ovat suurelta osin muualta tulevan avun varassa.

”Tarve on kuitenkin liian suuri, joten osa ruokaa tarvitsevista jäi ilman. Meidän apumme riitti tuhannen kotitalouden ruokkimiseen”, kertoo Kirkon Ulkomaanavun Etelä-Sudanin maajohtaja Kalim Ul Masih.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

Helmikuussa toimitettu apu kohdennettiin Piborin maakuntaan. Ul Masih kertoo monen palaavan kotiseudulleen vain huomatakseen, ettei heillä ole siellä jäljellä enää mitään omaisuutta eikä sen myötä myöskään elinkeinoa, jolla elättää itseään.

”Alue kärsi pahoista taisteluista, joiden seurauksena monet menettivät kotinsa ja elinkeinonsa. Ruoan merkitys oli erittäin suuri, Piborin alueelle palanneet ovat olleet ilman ruoanjakelua lokakuusta 2014 lähtien”, hän toteaa.

Vaikka kiireellinen ruoka-apu kohensikin tilannetta, on tilanne useimmissa maakunnissa vähintäänkin kriittinen ja avulle jatkuva tarve.

 

Lähde: kirkonulkomaanapu.fi
Kuva: Filipe Moreira /flickr.com