Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Kirkon viestintäpalkinto Voimala-toimittajille Marketta Mattilalle ja Raisa Rauhamaalle

 

Voimala-ohjelman toimittajat Marketta Mattila ja Raisa Rauhamaa palkittiin Kirkon viestintäpalkinolla 2011-2012. Kuva: Aarne Ormio

YLE:n ajankohtaisohjelma Voimalan toimittajat Marketta Mattila ja Raisa Rauhamaa on palkittu Kirkon viestintäpalkinnolla 2011-2012. – Voimalassa ei katsottu ylhäältäpäin eikä alhaaltapäin, ei haastateltavia eikä katsojia, tunnustuksen ojentanut arkkipiispa Kari Mäkinen kiitteli ohjelmaa palkinnonjakotilaisuudessa perjantaina.

Kirkon viestintäpalkinnon suuruus on 7000 euroa.

Palkinnonjakoperusteluissa todetaan, että ohjelmassa keskusteltiin vuosina 2011-2012 usein kirkon kannalta ajankohtaisista ja tärkeistä teemoista ammattimaisesti ja mielenkiintoisesti. Toimittajat lähestyivät ja käsittelivät vaikeitakin yhteiskunnallisia ja eettisiä kysymyksiä journalistisesti korkeatasoisesti väistämättä asioiden kipeitäkään puolia.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

– Voimalassa ei  katsottu ylhäältäpäin eikä alhaaltapäin, ei haastateltavia eikä katsojia. Se haastoi aikuisuuteen ja tuki aikuista keskustelua. Se antoi tilaa sekä katsojalle että haastateltaville tavalla, joka oli samanaikaisesti ymmärtävä ja kriittinen, arkkipiispa Mäkinen perusteli palkintopuheessaan.

Keskusteluohjelma Voimala aloitti vuonna 2003, ja viimeinen lähetys nähtiin huhtikuussa 2012. Kirkon viestintäpalkinto jatkaa vuodesta 1975 jaetun Kirkon tiedonvälityspalkinnon perinnettä. Kirkkohallitus jakaa Kirkon viestintäpalkinnon jatkossakin henkilöille, jotka tuovat viestinnällään merkittävällä tavalla esiin kristillistä sanomaa, kristillistä tietoa tai kristinuskon mukaisia elämänarvoja.

Kirkon tiedonvälityspalkinto jaettiin edellisen kerran vuonna 2010 tietokirjailija, pastori Jaakko Heinimäelle.

Palkittujen suora haastattelu perjantaina 1.2. Radio Dein Toivon Päivässä kello 15.50.

 
Dei, ihmisen ääni, artikkeliban 5.9.- (2/2)