Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

”Kiva olla normaalissa paikassa” – Kokemukset kesäjuhlista sekulaareissa keskuksissa positiivisia

 

Hengen uudistus kirkossamme -yhdistyksen yhteistyö Ideaparkin kanssa on Timo Pöyhösen mukaan sujunut hyvin. – Olemme tykänneet kauppakeskuksen asenteesta. (Niina Tuovinen)

Uskovat ovat saaneet positiivista palautetta asiakaspalvelijoilta.

New Wine -konferenssi on järjestetty Himoksella vuodesta 2003 lähtien. Hengen uudistus kirkossamme -yhdistyksen Kesäspirit taas on pidetty Lempäälän Ideaparkissa kuusi kertaa. Tapahtumavastaavat kertovat, että sekulaarit paikat ovat tarjonneet puitteet, joita ei välttämättä kristillisiltä tahoilta saa. 

Esimerkiksi New Wine on brändätty perhetapahtumaksi, johon ei tulla vain istumaan tilaisuuksiin vaan viettämään kesälomaa. 

IK-opisto neliöb. 16.-29.9.

 – Siellä on muun muassa viiden kilometrin säteellä kymmenentuhatta sisämajoituspaikkaa ja tilat monenlaiselle ohjelmalle, tapahtuman johtaja Suvi Kankkunen sanoo. 

Kesäspirit on tapahtuman vastuunkantajan Timo Pöyhösen mukaan järjestetty Ideaparkissa ”laiskuuden vuoksi”. 

– Muun muassa sijainti on hyvä, ravintolat ovat lähellä ja tapahtuman pystytykseen menee vain kaksi tuntia, hän mainitsee. 

Hengen uudistus kirkossamme on omien tilaisuuksien lisäksi halunnut näkyä ja kuulua myös tavallisille kauppakeskuksen kävijöille. 

– Esimerkiksi keskusradiot ovat olleet meidän käytettävissämme. Olemme pitäneet palvelutempauksia ja lastenohjelman olemme järjestäneet yhdessä lasten kulttuurikeskuksen kanssa. On ollut kiva olla ihmisten ilmoilla normaalissa paikassa. Evankeliointia tosin ei ole saanut tehdä, mutta se ei ole ollutkaan Kesäspiritin ykköstavoite. 

Evankeliumi menee eteenpäin kyllä ilman sanojakin. Suvi Kankkunen kertoo, että vuosien aikana New Winen vastuunkantajat ovat saaneet Himoksen henkilökunnalta paljon hyvää palautetta. 

– Olemme kuulemma olleet hyvin rauhallista ja siistiä porukkaa, kärsivällisiä ja ystävällisiä asiakaspalvelijoita kohtaan.